Als je een nieuwe auto wil kopen, je huis wil verbouwen, of gewoon eindelijk eens een keer die verre reis wil maken, zal je hier ook geld voor moeten hebben.

Dit is helaas lang niet altijd het geval en soms wil het sparen ook niet helemaal lukken. Gelukkig kun je dan nog altijd kiezen voor een online lening. Deze vraag je, zoals de naam zegt, online aan en je hoeft hiervoor dus niet naar de bank. Dit kan gewoon via je laptop. Je vult in hoeveel je precies wilt hebben, hoe lang je erover wil doen om het bedrag weer terug te betalen en er worden verschillende opties voor je uitgezocht door de kredietverstrekker. Er zijn verschillende soorten leningen die je af kunt sluiten, waaronder een lening op afbetaling.

Wat houdt een lening op afbetaling in?

Een lening op afbetaling is erg handig omdat het hiermee ook mogelijk is om een kleiner bedrag te lenen. Je kunt hiermee een bepaald product kopen of iets ondernemen. Dit betaal je dan in minstens twee termijnen. Je bent wel meteen de eigenaar van hetgeen dat je koopt, ook als je het dus nog niet volledig hebt betaald. Voordat je de lening afsluit, spreek je af in hoeveel termijnen je het bedrag plus rente terug gaat betalen. Het is eigenlijk een uitgestelde vorm van betaling. Je hoort dan ook vaak de slogan “koop nu, betaal later”.  Je kunt bijvoorbeeld de auto van je dromen kopen, terwijl je zeven jaar de tijd hebt om het voertuig te betalen.

De voor- en nadelen

Het voordeel van een lening op afbetaling is dat je hiermee wel meteen hetgeen dat je wilt hebben aan kunt schaffen, maar dat deze prijs uit wordt gesmeerd over een langere periode. Je hoeft dus die aankoop die je heel graag wil doen, niet uit te stellen. Je betaalt bij een lening op afbetaling wel meer dan bij een persoonlijke lening. Het kan ook voorkomen dat je nog de lening aan het afbetalen bent, terwijl je er al geen gebruik meer van maakt. Dit is bijvoorbeeld wanneer je alweer terug bent van de reis die je hebt gemaakt, maar dat je hier wel nog elke maand voor betaalt.

De aanvraag van een lening op afbetaling

Je kunt heel eenvoudig op de website een lening op afbetaling aanvragen. Je vult dan in waarvoor je het geld precies wil gebruiken. Voor verschillende doeleinden gelden namelijk ook verschillende maximum bedragen die je kunt lenen. Dit gaat tot de €20.000,-. Er geldt vaak wel een minimum bedrag dat je moet lenen, bijvoorbeeld €5000,-. Je kunt er dan maximaal zeven jaar over doen om deze lening weer terug te betalen, inclusief rente. Als je deze lening eerder terug wil betalen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Vervolgens moet je nog persoonlijke gegevens invullen en ook je financiële situatie doorgeven.

Op basis hiervan gaat de kredietverstrekker kijken of je een geschikte kandidaat bent om een lening aan te verstrekken. Ze gaan dan op zoek naar verschillende opties, waarbij ze natuurlijk erop letten dat je zo goedkoop mogelijk uit bent. Deze leningen waar je uit kunt kiezen, leggen we dan aan ze voor. Natuurlijk helpen ze je bij het maken van de juiste keuze en kun je altijd vragen aan ze stellen. Als het contract vervolgens helemaal opgesteld is, staat het geld zo snel mogelijk op je rekening zodat je meteen aan de slag kunt.

Lening op afbetaling voor wagens of voor verbouwingswerken

Bij verschillende kredietverstrekkers kun je kiezen tussen een lening op afbetaling voor wagens of een lening op afbetaling voor verbouwingswerken. Zij helpen jou om de meest voordelige lening voor jou uit te zoeken. De voorwaarden van deze leningen verschillen namelijk een beetje. Denk dan aan het bedrag dat je kunt lenen en de tijd die je hebt om het weer terug te betalen. Door een online lening af te sluiten kun jij die nieuwe auto kopen die je zo graag wil hebben of kun je eindelijk investeren in duurzame energie zoals zonnepanelen. Je kunt de kosten hiervan dan spreiden over verschillende maanden zodat je niet in één keer een grote uitgave hebt. Wil je graag een lening op afbetaling afsluiten? Bereken dan snel je lening online.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be