Wat is een persoonlijke lening nu precies?

Als u geld wilt lenen dan kunt u kiezen uit diverse soorten leningen waaronder de 2 populaire leenvormen het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Op deze pagina informeren we u uitgebreid over de persoonlijke lening en wat daar de kenmerken van zijn.

Een persoonlijke lening is een lening waarbij u een bepaald bedrag leent dat van te voren is afgesproken met u en de leningverstrekker. Van te voren staan altijd een aantal zaken vast waaronder de hoogte van het bedrag, de rente en ook de looptijd. Daarmee staat ook de hoogte van de aflossing vast, deze kan dus niet veranderen tijdens de looptijd. Deze leensoort geeft veel zekerheid en duidelijkheid. U weet altijd hoeveel de persoonlijke lening u in totaal kost. Dat is handig. Want zo weet u van te voren hoeveel een object dat u wilt financieren met een lening u kost. Een kenmerk van de persoonlijke lening is dat u nooit eenmaal afgeloste geldbedragen opnieuw kunt opnemen. Dat kan alleen met een doorlopend krediet. U weet dus zeker dat u geld aflost en hebt een stok achter de deur. In de meeste gevallen kan u wel vervroegd uw lening aflossen. Soms staat daar een boete tegenover (maximaal 1% van de totale leen som).

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Verantwoord geld lenen met een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening noemt men ook wel kortweg een persoonlijke lening. Lenen met een persoonlijke lening betekent automatisch dat u op een verantwoorde wijze geld leent. U leent een vast bedrag en lost de lening in gelijke maandelijkse termijnen af. Probeer de looptijd van de lening gelijk te laten lopen met de levensduur van het te financieren object, bijvoorbeeld een auto. U kunt meestal al een kleine persoonlijke lening afsluiten vanaf €5000.

Alle kenmerken van de persoonlijke lening

Bij geld lenen is het altijd belangrijk om alle ins en outs te kennen. U gaat immers een verplichting aan voor mogelijk enkele jaren. Daarom vertellen we u hieronder wat de belangrijkste kenmerken zijn van deze leenvorm. Hieronder vindt u een handig overzicht met de kenmerken.Kenmerk 1

Leenbedrag en looptijd. De persoonlijke lening is een uitstekende leenvorm voor degenen die precies weten hoeveel geld zij nodig hebben. Er worden vooraf afspraken gemaakt over de hoogte van de lening en ook de looptijd is bekend. U weet dus wanneer de lening weer is afgelost.

Kenmerk 2

Rente. De rente bij een persoonlijke lening staat vast. Deze wijzigt nooit tijdens de looptijd! U weet dus exact hoeveel de lening in totaal kost. Dit in tegenstelling tot het doorlopend krediet.

Kenmerk 3

Dezelfde maandtermijnen. Omdat het leenbedrag, de looptijd en de rente van te voren zijn vastgelegd en onveranderlijk zijn, betaalt u iedere maand precies hetzelfde maandbedrag. U betaalt maandelijks een bedrag waarin de rente en aflossing voor een deel zijn verwerkt.

Kenmerk 4

Beëindiging contract na de looptijd. Heeft u de lening compleet afgelost? Dan kan u niet opnieuw geld opnemen. Tenzij u natuurlijk een nieuwe lening afsluit.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be