Met de renovatielening kunt u geld besteden aan een woningrenovatie, het verduurzamen van uw woning of voor andere verbeteringen. U heeft met deze lening veel mogelijkheden. U mag de renovatielening gebruiken voor alle soorten renovatiewerken (zowel in huis als buitenshuis) met als voorwaarde dat deze blijvend zijn. Daartoe wordt ook gerekend de aankoop van bouwmaterialen.


Handig overzicht: Wat mag wel en wat mag niet?

Het is echter niet altijd even duidelijk waarvoor de lening precies gebruikt mag worden. Daarom hebben wij voor u een handig overzicht gemaakt met een beschrijving van de werkzaamheden/verbouwingen die hiermee mogen worden gefinancierd. Deze voorwaarden gelden bij alle grootbanken en kredietverstrekkers in België.

Renovatielening mag u gebruiken voor:

  • Alle uitbreidingswerken aan uw woning (d.w.z.: veranda, carport, een garage, etc)
  • Alle renovatiewerken in huis (nieuwe keuken of badkamer, aanleggen elektriciteit, etc)
  • Renovatiewerken buitenshuis (zwembad, aanleg nieuwe tuin, terras, enzovoorts)
  • Alle duurzaamheidswerken (warmtepomp, zonnepanelen, dubbele beglazing, isolatie…)
  • Vrijwel alle bouwmaterialen (tegels, vaste vloer, verf, glaswol)

Inboedel

Hoe zit het met uw interieur? Mag u daarvoor een renovatielening gebruiken? Renovatieleningen mogen niet worden gebruikt voor het inrichten van uw woning. Nieuwe meubels, een andere inrichting of nieuwe gordijnen… daarvoor kunt u wél een interieurlening afsluiten maar de renovatielening is hiervoor ongeschikt.

Renovatielening online berekenen

U kunt bij vrijwel alle grootbanken en kredietverstrekkers online berekenen hoeveel geld u kan lenen met de renovatielening.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be