Binaire opties, steeds vaker wordt daar over geschreven en steeds meer mensen handelen daarmee. Maar wat zijn binaire opties nu precies? Belangrijk kenmerk van binaire opties is dat ‘beleggers’ altijd een vast geldbedrag krijgen uitgekeerd. Handel jij in binaire opties, dan krijg je een geldbedrag uitgekeerd die van te voren al is vastgesteld of je krijgt helemaal niets uitgekeerd. Waar komt het kort gezegd op neer? Mocht je nieuwsgierigheid zijn geprikkeld en je wilt gaan handelen in binaire opties, dan krijg je een geldbedrag uitgekeerd indien de onderliggende waarde op een vooraf vastgesteld tijdstip voldoet aan een voorwaarde. Voldoet je voorwaarde niet, dan ben je de inzet geheel kwijt en kan je fluiten naar je geld.

Welke voorwaarden?

Een voorwaarde kan zijn het dalen van de aandelen of juist het stijgen daarvan. Het spreekt voor zich dat deze manier van handelen behoorlijk veel risico’s met zich meebrengt. Wil je gaan handelen, dan is het goed om daar even bij stil te staan. Er zijn echter ook veel handelaars die hier nu al rijk mee zijn geworden.

Wat is een onderliggende waarde?

Deze opties hebben allemaal een z.g. onderliggende waarde. Alleen is dit vaak per optie weer heel verschillend. De onderliggende waarde wordt a.d.h. van bijvoorbeeld de koers van de AEX toegekend. Of men kent de waarde toe aan de hand van de grondstofprijzen. Iedere aanbieder van binaire opties kan weer zelf een bepaalde waarde toekennen.

Weinig fouten maken, hoe doe je dat?

Veel beginnende handelaars in binaire opties maken fouten en dat is logisch, aangezien het natuurlijk beginners zijn. Maar omdat foute beslissingen hard afgestraft kunnen worden, is het aan te raden om je goed bewust te zijn van de risico’s. Een fout die je als beginner kan maken is het je laten leiden door gevoel en emoties. Laat je emoties daarom achterwege en handel puur met je verstand. Bedenk ook dat je niet altijd geluk kan hebben. Je moet ook je verlies kunnen nemen. Zelfs als dit vaker gebeurt dan je lief is. Je kan hierdoor gefrustreerd raken maar op die momenten moet je geduldig blijven zijn. Om met je verstand te handelen is het verstandig om vooraf altijd te bepalen hoeveel geld je wilt inzetten en maak vooral een plan, een handelsplan. Als je een goede strategie weet te vinden en je die strategie volgt, zal je er voor beloont worden. Voorkom grote beginnersfouten door een demo account te openen. Met een dergelijk account kan je leren handelen in binaire opties maar je kunt er geen geld mee verliezen. Ga op zoek naar een broker die een demo account gratis aanbiedt. Belangrijk: Begin altijd met een demo account en handel zoveel als je kan. Je krijgt vervolgens veel inzicht in alle processen en leert risico’s beter in te schatten.