Voor een goed leenadvies moet u natuurlijk bij een tussenpersoon of bank zijn. Maar op het internet zijn er voldoende tips te vinden die u helpen bij het afsluiten van de meest voordelige lening op afbetaling. Met deze tips bent u in staat om uzelf in een betere onderhandelingspositie te manoeuvreren. Neem de tips hieronder eens goed door en pas ze straks toe tijdens uw intake bij de bank.

Overtuig met een dossier die op orde is

Een lening op afbetaling gebruikt u bijvoorbeeld om een nieuwe auto te financieren of voor een verbouwing. Deze vraagt u aan bij de bank of via een tussenpersoon. Bij de bank heeft u echter de mogelijkheid om te kunnen onderhandelen over de interest en over de looptijd van de lening. Vraag een gesprek aan met de bankdirecteur en neem een overtuigend dossier mee. Bereid u goed voor op het gesprek. Alsof het een belangrijk sollicitatiegesprek betreft! Neem bijvoorbeeld belangrijke bewijzen mee.

Bewijzen

Bewijzen meenemen, waarvan? U zou kunnen denken aan een bewijs dat u leningen die u in het verleden heeft aangevraagd zonder problemen hebt afbetaald.

Santander krediet

Verzekering

Heeft u al uw verzekeringen elders afgesloten? Geef dan aan dat u deze naar de bank (waarmee u onderhandelt over de lening) wilt oversluiten. De bank kan extra aan u verdienen waardoor uw positie in de onderhandeling verbetert. Heeft u de verzekeringen al bij deze bank afgesloten, benadruk dit dan tijdens het gesprek!

Inkomen

Denkt u dat uw inkomen in de toekomst stijgt, dan is ook dat een hele goede reden om uitvoerig te beargumenteren. Het is in elk geval belangrijk om te benadrukken dat uw arbeidssituatie op dit moment stabiel is.

Wees onverbiddelijk

De bank wil zoveel mogelijk aan u verdienen. Maar u wilt zoveel mogelijk geld besparen. Speel het spel hard en geef zo min mogelijk toe. Acteer desnoods dat u een goede onderhandelaar bent! Kan de bank u niet een bepaald bedrag lenen en moet u het met een lager leenbedrag doen? Geef dan aan dat u dit toch van hen verwacht.

Zorg ervoor dat u ook de leenvoorwaarden en de randvoorwaarden van andere banken paraat heeft. Geef tijdens het gesprek aan dat u elders misschien wel tegen betere voorwaarden kunt lenen.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be