Zit u met schulden en raakt u het overzicht zo langzamerhand kwijt? Wij geven u 6 zeer handige tips waarmee u beter in staat bent om de controle over de schulden te behouden.

Met sommige van deze tips kunt u ook uw schuldenlast verlagen. Neem hieronder de 6 tips voor het onder controle houden van uw schulden door.

Santander krediet

Maak een overzicht met alle schulden!

  • Begin altijd als eerste met een overzicht te maken van al uw openstaande kredieten. Dat geeft u veel meer duidelijkheid. Zo weet u vanaf dat moment exact wat uw schulden zijn en wanneer u deze moet betalen.
  • Belangrijke tip om hogere schulden te voorkomen: Betaal de leningen/rekeningen met de hoogste rente altijd als eerste.

Geef gewoon drastisch minder geld uit

Te weinig consumenten met schulden proberen om te besparen op de dagelijkse en maandelijks terugkerende vaste kosten. Schulden terugdringen begint altijd met belangrijke bezuinigingen doorvoeren. De meeste kosten zitten ‘m in de energiekosten, dure abonnementen (internet, telefonie, televisie, et cetera) en huur. Misschien kan u veel onnodige abonnementen stopzetten? En kan u in plaats van een dagelijkse douchebeurt te nemen u gewoon dagelijks wassen? Of wellicht kan de verwarming thuis wel een graadje lager. Ook besparen op kleding en vervoer leveren direct veel geld op. Geef, als het kan, zo min mogelijk geld uit. Dan blijft er meer geld over om uw schuldenlast te verkleinen!

Vraag om financieel advies

Probeer zo snel mogelijk een financieel adviesgesprek aan te vragen bij een adviseur, bijvoorbeeld van de bank bij wie u een lening of hypotheek hebt afgesloten. Banken en kredietverstrekkers regelen liever een betalingsregeling met u dan dat u een lening helemaal niet meer kunt terugbetalen.

Een goede zorg- en overlijdensverzekering

Zorg ervoor dat u geen belangrijke verzekeringen afstoot. Een goede zorgverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en overlijdensrisicoverzekering kunnen u juist behoeden voor grote schulden in de toekomst. Laat alle risico’s goed dekken.

Bestaande leningen oversluiten

Heeft u 1 of meerdere leningen openstaan? Dan kan het oversluiten van een lening u wel eens geld opleveren. Vandaag de dag zijn de leenrentes zo laag, dat een dure lening overzetten naar een goedkope lening u meteen veel voordeel oplevert! Ook meerdere kleine kredieten kan u bundelen naar één grote, goedkopere lening.

Goedkoper gaan wonen

Zit u in een dure huurwoning? Of heeft u een eigen woning waarop een grote hypotheekschuld rust? Waarom overweegt u dan niet om eens kleiner te gaan wonen? Ook al zou u voor een paar jaar kleiner gaan wonen, dat kan u al duizenden euro’s opleveren.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be