Voor geld moet je altijd langs een bank. Zelfs voor cash geld moet je in een bank zijn of een bankautomaat opzoeken. Voor een lening kan je nu ook al zonder bank bezoek aan de centen geraken.

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het helemaal niet. Er zijn banken die enkel via het internet werken en waar je van eerste informatie tot effectieve aanvraag van de lening terecht kan.

Tegenwoordig heeft iedereen een laptop en snelle internet verbinding. Op zich is dat al voldoende om een geld te lenen zonder bank. Surf naar een online bank en bekijk hun aanbod van leningen en kredieten die ze hebben. Het lijkt wel alsof je gaat winkelen voor wat geld. Het spreekt voor zich dat je de lening ook zal moeten terug betalen. En dan is het JKP wel van belang. Een online bank zal mogelijk hogere kosten aanrekenen dan een klassieke bank. Dat is zeker iets wat je goed moet bekijken en vergelijken terwijl je simulaties aan het uitvoeren bent.Deze online banken zijn er speciaal op toegelegd om leningen aan te bieden via het internet. De ganse dienstverlening werkt via hun website. En uiteraard kan je ook telefonisch contact opnemen mocht dat nodig zijn. Dit kan zeker voordelen voor je hebben, het kan je veel tijd besparen om een lening te krijgen. Maar het is wel zo dat je niet zomaar een lening zal krijgen. Voor een bank is het belangrijk om het risico zo laag mogelijk te houden. Dus hoe lager het risico, hoe groter de kans dat jij de lening zal ontvangen.

Een bank wil steeds weten wie je bent en wat je financiële achtergrond is. Hoeveel komt er maandelijks binnen en wat gaat er weer naar buiten. Heb je wel een vaste job en is die voltijds. Wil je alleen of met je partner lenen. Allemaal vragen die je zal moeten beantwoorden, maar dat is zo bij elke bank, voor elke soort lening. Heb je niets te verbergen, dan is dat helemaal goed natuurlijk. Het kan zijn dat er een controle is bij de Nationale bank, om na te gaan of je niet teveel zou lenen. Je kan ongeveer 1/3e van je inkomen uitgeven aan leningen. Iets wat je zelf ook in het achterhoofd moet houden natuurlijk, dat je je maandelijks budget niet in de problemen brengt.

Lijkt het je al wat om geld zonder bank te lenen. Het is alleszins makkelijk en niet zo tijdrovend dan afspraken te maken in banken en daar steeds je verhaal te moeten doen. Voor een klein krediet kan het snel geregeld zijn en heb je ook snel je geld op de bankrekening. Dus waarom zou je het laten om op deze manier een lening aan te vragen. De mogelijkheden zijn er en je kan vanuit je luie zetel de aanvraag doen en op het geld wachten. Of bijna toch, als de lening goedgekeurd is moet je enkel nog het contract van een handtekening voorzien en terug opsturen naar de bank.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be