Beleggen in wijn

Beleggen kan in vrijwel alle denkbare producten die geld opleveren. Vooral exclusievere producten zijn interessant om in te beleggen, maar eisen vaak wel een hoop aandacht en kennis voordat het ook echt mogelijk is om er serieus geld mee te verdienen.

Beleggen in wijn is een redelijk exclusieve manier van beleggen en al jarenlang ook een zeer populaire manier van beleggen. Wijn is een product wat altijd een bepaalde luxueuze uitstraling heeft gegeven.

Wij wordt overal gedronken en veel mensen vinden het fijn om eens in de zoveel tijd een lekker flesje luxe wijn te drinken. Wijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kwaliteiten en hierdoor vanzelfsprekend ook in verschillende prijscategorieën.

Er zijn een aantal wijnen die zo populair zijn, dat de prijzen ieder jaar stijgen. Dit zijn voornamelijk de Bordeaux wijnen. Deze staan bekend om de perfecte smaken en hierdoor kunnen de prijzen enorm uiteenlopen.

Luxe wijnen

Omdat wijnen ook een luxe en statusproduct zijn binnen bepaalde kringen, willen veel mensen graag goed betalen voor een goede wijn uit een goed jaar en dan van een aantal jaren oud. Dit maakt dan ook dat beleggen in wijn een erg lucratieve vorm van beleggen kan zijn en wanneer u er voldoende kennis van heeft kan dit dan ook een behoorlijk rendement opleveren.

Kennis is echt wel een vereiste om succesvol te zijn in de wijnhandel. Zo komt er geregeld fraude in voor, waardoor u zomaar kunt denken een exclusieve wijn gekocht te hebben terwijl de wijn in kwestie eigenlijk een heel goedkope wijn is met een ander etiket.

Om er zeker van te zijn dat u echte goede wijn koopt, moet u ervan uit kunnen gaan dat u de wijn koopt bij een goede en betrouwbare wijnkelder of dat u iemand heeft die u kunt vertrouwen die de wijn voor u gaat inkopen.

Heeft u dan een doosje goede wijn op de kop weten te tikken, dan moet de wijn worden ondergebracht in een ruimte die voldoet aan een aantal eisen zoals een goede temperatuur en overige zaken.

Een belegging in wijn is een belegging voor de lange termijn. Vaak gaan er een aantal jaren overheen voordat het interessant wordt om de wijn te verkopen. Ook dient u op de hoogte te zijn van de markt, zo is het goed om de prijzen in de gaten te houden en te onderzoeken waar de vraag naar uw wijn erg groot is.

Soorten wijnen

Wij noemden zojuist de wijnen uit de Bordeaux streek, de meeste vraag is dan ook naar de Franse wijnen. Naast de beroemde Bordeaux wijnen worden ook wijnen uit landen zoals Amerika, Spanje en Italië steeds populairder. Vaak zijn deze wijnen een stuk goedkoper dan de Franse wijnen, maar kunnen deze ook na een aantal jaar verkocht worden met een hoog rendement.

Weer is het natuurlijk belangrijk om te weten welke wijnen het beste zijn om mee te beleggen en gezien de populariteit van de Franse wijnen zouden wij dan ook de tip geven om voor deze wijnen te kiezen indien u er zoveel aan wilt uitgeven. Dit omdat ze vaak beter te verkopen zijn en meer opleveren.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be