Geld lenen zonder Bank?

Geld lenen zonder bank gelukkig nog altijd mogelijk. Geld lenen is al bijna niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Alles wordt duurder en de hypotheek, huur en vaste lasten moeten natuurlijk nog altijd wel betaald blijven worden. Geld lenen kan dan een uitkomst zijn.
Flexibele kredieten:

Flexibele kredieten zijn steeds bekender aan het worden. Een flexibel krediet is een klein krediet wat u op korte termijn terug betaald. Minilening is een ander woord hiervoor. Met een Flexibel krediet kunt u voor een korte periode een relatief klein bedrag lenen. Bij een aantrekkelijke rente wordt er vaak wel getoetst bij de nationale bank.
Zonder bank via een kredietverstrekker geld lenen

Soms kunt u geen geld lenen om diverse redenen. Dit kan zijn omdat u inkomen te laag is, of omdat u op de zwarte lijst staat waardoor het niet mogelijk is om een lening af te sluiten. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen kunnen er diverse andere mogelijkheden zijn.

Lenen van familie/kennissen:

Geld lenen bij familie of kennissen kan een goede optie zijn, en is een vorm van geld lenen zonder bank. U heeft dan geen bijkomende kosten, het is snel geregeld en ook met zwarte lijst kunt u geld lenen. Enige risico is natuurlijk dat het de relatie iets onder druk kan zetten. Communiceer altijd tijdig en helder, ook als de boodschap moeilijk ligt.

Crowdfunding:

Een relatief nieuwe vorm van geld lenen is het Crowdfunden. Bij Crowdfunding leent u geld van andere particulieren. Het is eigenlijk het geld lenen van en voor elkaar. U kunt een lening uitschrijven waar andere particulieren zich op kunnen inschrijving. U betaald uiteraard gewoon rente over de geldlening. Uw “investeerders” ontvangen de rente die u moet betalen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be