Beleggen? Weet u ongeveer voor hoelang u wilt beleggen en welk risico u wilt nemen? Ontdek dan uw mogelijkheden.

Het beleggen wordt ook wel omschreven als het opgeven van bepaalde zekere bedragen in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst. Merk je dat je ’s nachts niet kan slapen omdat de toekomst je zorgen baart? Hoewel heel wat gezinnen de kredietcrisis hebben overleefd, blijft het voor veel mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Om niet aan materiële luxe te moeten inboeten, nemen gezinshoofden vaker en vaker een tweede baan. Toch zijn er andere opties die ervoor kunnen zorgen dat je als gezin het einde van de maand haalt. Maak kennis met beleggen !


Beleggen; schuilt er een belegger in je?
Wanneer je vertrouwt op het advies van een bank of eender welke financiële instelling, mag je aannemen dat je je geld op een veilige manier investeert. Het grote nadeel? Het advies dat je inwint, is natuurlijk niet gratis. In dat opzicht is er niemand die je tegenhoudt om op eigen houtje te beleggen in opties. Ben je van plan om je te verdiepen in de financiële markt en sta op het punt om te beleggen in opties, dan heb je nood aan de juiste basiskennis. Beleggen in lijkt eenvoudig, maar heel wat doe-het-zelvers weten bijvoorbeeld niet wat het verschil is tussen een calloptie en een putoptie. Het jammerlijke resultaat is dat gezinnen hun spaargeld investeren in waardeloze projecten op lange termijn of beleggen in opties die helemaal niet in hun portefeuille passen.

Beleggen in opties; kies de juiste strategie!
Welke beslissing je ook neemt, besef dat er risico’s verbonden zijn aan beleggen. Net zoals bij de meeste goederen op de beurs gebeurt beleggen in opties ook aan de hand van erg subjectieve verwachtingswaardes. Beleggen in opties is dan ook niet weggelegd voor investeerders met een eerder defensief spaarprofiel. Ben je toch van plan om te beleggen in opties, laat je dan uitvoerig bijstaan en luister aandachtig naar het advies van je bank.

Banner 300x300

Beleggen; vraag raad aan je bank!
Aandelen en obligaties, die kent iedereen ondertussen wel. Opscheppers met wat financiële kennis durven dan ook wel eens beweren dat je met het kopen en verkopen van aandelen slapend rijk kan worden. Natuurlijk is dat niet waar. Door handig om te gaan met de waarde van aandelen kan je best wel wat geld verdienen, maar toch doe je er goed aan zulke dingen over te laten aan je bank. Als je interesse hebt in beleggen, maak dan een afspraak bij je bankkantoor en laat je bijstaan door mensen die weten waar ze het over hebben.