Sparen aan een hoge rentevoet voor extra rendement

Of u nu op korte of langere termijn wilt sparen, we hebben altijd een oplossing voor u. U kunt kiezen voor de spaarrekening die het best bij u past, en uw geld zien groeien aan hoge en duidelijke rentevoeten.


Zoek naar een hoge rente  voor uw spaargeld? Op de Sparen pagina van kredietje.be vindt u nu goede resultaten! Medirect heeft een van de Beste Spaarrentes in België. Vergelijk de rente en voorwaarden en open nu online uw Spaarrekeningen!

1. Invest
2. Saving
3. Express Saving
4. ME3 Saving
5. ME6 Spaarrekening
6. Saving

1. Wanneer wil je welk deel van je spaargeld kunnen gebruiken?
Ga je over drie jaar bouwen? Is je auto volgend jaar aan vervanging toe? Wil je na je pensionering een appeltje voor de dorst? Het zijn momenten waarvoor je op korte of langere termijn je spaargeld kan aanspreken. Daarnaast wil je wellicht ook een deel van spaargeld beschikbaar houden voor kosten die je moeilijk kan voorzien. Je spaargeld onderverdelen naargelang het ogenblik dat je het zal nodig hebben, is een eerste belangrijke stap. Voor elke situatie is er immers een spaarrekening die aan je verwachtingen zal voldoen.

2. Bij elke spaarbehoefte past een spaarrekening
De opbrengst van je spaargeld hangt af van de termijn dat je het onaangeroerd op een spaarboekje of termijnrekening laat staan. Geld dat je snel wil kunnen uitgeven, als je chauffageketel het bijvoorbeeld begeeft, plaats je beter op een gewoon flexibele spaarrekening. In ruil krijg je basis intrest die aangevuld wordt met een (lage) getrouwheidspremie als je het geld een jaar lang onaangeroerd laat.


Bedragen die je reserveert voor investeringen die je ten vroegste over een jaar plant, kan je beter op een getrouwheidsrekening plaatsen. De basis intrest zal misschien wat lager zijn maar de getrouwheidspremie zal dat ruimschoots compenseren. Voor bedragen die je nog langer kan missen, kunnen termijnrekeningen een stuk interessanter zijn.

3. Vergelijk spaarrekeningen, zoek naar de hoogste rente en hoed u voor promoties
Spaarbedragen die op een spaarrekening staan vallen onder het depositogarantiestelsel. Dit wil zeggen dat ze beschermd zijn tot 100.000 euro per persoon en per bank. Gaat de bank in het slechtst denkbare scenario failliet, dan zal het depositogarantiefonds je spaarbedrag terugbetalen. Daardoor zijn spaarrekeningen en termijnrekeningen een bijzonder veilige belegging. Let in je zoektocht wel op voor de valkuil van de promoties. Heel wat banken hebben tijdelijke aanbiedingen. Je wil echter niet dat je geld slechts voor een paar weken wat extra opbrengt, je wil daarentegen een bank waar je geld over een lange tijd goed zit. Zo hoef je je spaargeld niet om de haverklap te verplaatsten.

Op zoek gaan naar de spaarrekening met de beste opbrengst op lange termijn is dus je enige zorg. De meeste spaarders gaan er immers te snel vanuit dat de bank waar ze hun zichtrekening hebben geopend ook de beste spaarrente geeft. Dat is zelden het geval. Je doet er goed aan om voor elk onderdeel van je spaargeld een spaarformule te zoeken met de beste opbrengst. De termijn waarop je het spaargeld onaangeroerd wil laten, is daarbij bepalend. Gebruik hiervoor onze spaarcalculator.

4. Verhuis je spaargeld in delen
Zodra je voor elk onderdeel van je spaargeld de beste spaarrekening hebt gevonden, komt het erop aan om de bank of banken te contacteren en er een spaarboekje te openen. Vaak hoef je daarvoor niet eens naar een bankkantoor te gaan maar kan de procedure volledig online gebeuren. Bijna alle banken bieden vandaag ook internet spaarrekeningen aan.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be