Mozzeno is een crowdfunding-platform voor individuen. Het is het eerste bedrijf in België dat ‘peer-to-peer lenen’ mogelijk maakt voor particulieren. Mensen lenen via dit platform geld aan elkaar.

Schrijf u in als investeerder en verdien geld met uw spaargeld! Want als u toch niets met uw spaargeld doet, dan kunt u daarmee particulieren aan een lening helpen én als geldschieter daar een mooi rendement voor terugkrijgen. Hoe u als investeerder geld kunt lenen aan individuen, dat leggen we u hieronder uit.

Investeren in Belgische projecten

Mozzeno.com zegt schrijft dat het weer wil “terugkeren naar de basis van ’t bancaire systeem”. Zo verstrekt u als investeerder geld aan particulieren in België. Uw geld gaat dus niet naar onbekende fondsen in het buitenland maar naar individuen. Die kunnen het geld gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto, fiets of keuken.

Meer informatie over geld investeren met Mozzeno

Hoe kunt u investeerder worden?

Het is eenvoudig om een account aan te maken en daarmee investeerder te worden op het platform van Mozzeno.com. Het is zelfs mogelijk om u via LinkedIN of Facebook in te schrijven. Het aanmaken van een investeerdersaccount kan geheel online. U vult de noodzakelijke gegevens in en om te kunnen beginnen met een eerste investering, moet u minimaal 500 euro overschrijven naar uw account. U zet geld op het investeerdersaccount door te klikken op de button “Geld toevoegen”. De rest spreekt voor zich.

Investeerder worden?

Iedereen kan investeren en verdienen aan geld lenen!

Peer-to-peer leningen zijn leningen die zonder tussenkomst van een reguliere bank worden verstrekt. Daarvoor wordt gebruikt gemaakt van crowdfunding-platforms. In België zijn er al diverse platforms waarop bedrijven leningen kunnen verstrekken aan andere ondernemers. We spreken in dit geval over ‘equity crowdfunding’ of te wel: ‘business lending’. Het bijzondere aan Mozzeno is dat alles in het teken staat van particuliere leningen. Deze worden door particulieren gefinancierd. En dat alles zonder tussenkomst van een bank. Voor een zakelijke lening kunt u dus niet terecht bij Mozzeno.com. Ook als investeerder kunt u niet in zakelijke projecten investeren. Het geld dat u inlegt kan door een kredietnemer worden gebruikt voor de financiering van een wagen, een nieuwe keuken of badkamer, een vakantie en ga zo maar door. En iedereen kan geld investeren en profiteren van een rendement tot 5,45% bruto.

Voorwaarden investeren
Ondanks dat iedereen mag investeren hanteert Mozzeno natuurlijk wel een aantal voorwaarden. Als natuurlijk persoon moet u altijd meerderjarig zijn (18 jaar of ouder). U mag zich echter ook als onderneming inschrijven. U moet in dat geval kunnen bewijzen dat u de onderneming financieel verbindt. U kan zich dus in feite op 2 verschillende manieren inschrijven: Als natuurlijk persoon en als bedrijf. In beide gevallen moet u zich ook kunnen identificeren. Dit is om fraude te voorkomen en het witwassen van geld tegen te gaan. Pas als u op uw investeerdersrekening 500 euro heeft gestort, mag u beginnen met investeren in persoonlijke projecten. Voordat u dat doet is het verstandig om u in te lezen in de risico’s van investeren via Mozzeno.com. Daarover informeren we u onderaan deze pagina.

Investeerders bij kredietaanbieder Mozzeno.com lenen indirect geld

Mozzeno.com zelf geeft leningen aan particulieren. De leningen worden door hen als het ware getransformeerd in een obligatie. Investeerders kunnen een deel van die obligaties kopen. In feite leent u dus nooit direct geld aan de kredietnemers. Althans, juridisch gezien niet. U neemt een obligatie over van Mozzeno en die vertegenwoordigt de lening. Indirect geld lenen noemen we dit. Particulieren (en bedrijven) kunnen zodoende financieringen regelen voor particulieren.

Geld lenen aan particulieren ? Investeer bij Mozzeno.

Hoe werkt investeren?

Als u besluit om op mozzeno.com te gaan investeren, dan kan u daarmee bijdragen aan allerlei projecten van individuen in België. Misschien wil iemand graag geld lenen voor een tweedehands auto. Of een particulier wil graag zijn woning renoveren, een bruiloft bekostigen of een studie financieren… U kunt een lening verstrekken aan deze mensen. U mag zelf bepalen welk project u financiert en hoeveel geld u investeert. Elk krediet bestaat uit een aantal ‘Notes’. Een Note is dus uw investering en is een gedeelte van een consumentenkrediet. Iedere particuliere lening bestaat daarnaast uit 4 risicoklassen (A, B, C, D). Met risicoklasse A is uw rendement op een lening lager maar u loopt dan ook minder risico. Voor risicoklasse D geldt het tegenovergestelde. Uw risicoklasse(n) mag u zelf bepalen. U kan al profiteren van de opbrengsten van een lening door 500 euro te storten op uw investeerdersaccount.

Risico’s beperken

We raden u aan om uw risico’s altijd te beperken. Investeer niet al uw spaargeld in één particuliere project maar spreid altijd uw spaargeld over meerdere projecten. Het beperken van de risico’s betekent ook dat u soms GEEN leningen geeft. Verstrek geen leningen aan particulieren met een onduidelijke leendoel. Financier liever projecten met een specifiek leendoel. Deze investeringen betalen zich doorgaans goed uit. Denk daarbij aan een specifiek leendoel zoals voor een auto, keuken of woningrenovatie.

Voordelen investeren en geld lenen via Mozzeno voor u:

Allereerst geeft geld investeren via het platform van Mozzeno aan particulieren een goed gevoel. U helpt een kredietnemer aan een lening en voorziet daarmee in een behoefte. Hij/zij leent geld tegen een relatief lage rente. U kunt als investeerder een mooi vermogen opbouwen door te investeren in lokale projecten. U leent geld uit en ontvangt als beloning daarover een goed rendement. U kunt daarnaast zelf projecten selecteren op basis van een risicoprofiel. In feite heeft u dus alle touwtjes zelf in handen. Geld investeren via het Mozzeno-netwerk levert meer op dan de intrest over spaargeld bij de bank!

Let op: Ook investeren als onderneming mogelijk

Als investeerder kunt u geen geld investeren in zakelijke projecten. Maar u kunt als onderneming natuurlijk ook investeren. Staat er op uw zakelijke bankrekening voldoende geld en doet u de komende tijd toch niets met dat vermogen? Ontvang dan een mooi rendement en schrijf u als bedrijf in en maak een investeerdersaccount aan. Vul alle gegevens van uw onderneming in. U moet daarnaast ook kunnen bewijzen dat u gerechtigd bent om het bedrijf, waarmee u wilt investeren, financieel te verbinden.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be