Mastercard, de gebruiksvriendelijke creditcard.

Zeg nooit zomaar ‘kredietkaart’ tegen een MasterCard. De MasterCard is dan ook veel meer dan een doodgewone betaalkaart die je bovenhaalt wanneer je wat persoonlijke aankopen doet. De kaart is het symbool van een financieel onafhankelijk leven, een onmisbare vriend waar je altijd op kan rekenen wanneer iedereen anders het laat afweten. De slogan die het bedrijf hanteert is dan ook erg goed gekozen; je MasterCard is priceless, simpelweg onbetaalbaar.

Het verhaal achter de beroemde betaalkaart begint in de tweede helft van de jaren zestig van de vorige eeuw. Weinig mensen weten dat de naam van de kaart eigenlijk een verwijzing is naar de financiële instelling achter de betaalpas, een niet onbelangrijk feit in de rijke geschiedenis van het bedrijf. Langzaam maar zeker verovert de MasterCard het vertrouwen van de Amerikaanse en de Europese consument. Vandaag kan je dan ook moeiteloos gebruik maken van je eigen exemplaar in meer dan tweehonderd landen wereldwijd.


In Vlaanderen en Nederland is de kaart ongezien populair. Als betaalkaart is de MasterCard erg gebruiksvriendelijk; niet alleen in het effectieve gebruik maar ook wat betreft de terugbetaling van je aankopen. Met een MasterCard kan je immers kiezen uit twee afbetalingsmogelijkheden. Of je beslist het bedrag van de aankoop maandelijks af te lossen, of je kiest ervoor om de hele aankoopsom in eens te vergoeden. In dat opzicht staat de Mastercard garant voor een persoonlijke service die geen enkele andere kredietkaart kan evenaren. Bovendien kan je aan de hand van een MasterCard ook genieten van een aantal andere voordelen.

MasterCard is een van de weinige kaarten waarbij je zelf een uitgavenlimiet kan kiezen. Het maximumbedrag bedraagt, voor de gemiddelde consument, 5.000 euro. Daarnaast kan je erg makkelijk een tweede kaart aanvragen voor een van je gezinsleden, op die manier kan je vervelende scenario’s vermijden waarbij je kaart steeds van portefeuille wisselt. Vergeet ook niet dat het absoluut geen probleem is om met een MasterCard geld af te halen aan een bankautomaat. Hou er echter wel rekening mee dat die transactie niet onmiddellijk zichtbaar is op de rekening waar je MasterCard aan gekoppeld is.

Er zijn maar weinig betaalkaarten op de markt met een grotere veelzijdigheid dan de MasterCard. Dankzij de absolute betrouwbaarheid van de kaart en de open houding naar de consument toe, werd het bedrijf achter deze betaalpas een van de grootste verstrekkers van kredietkaarten ter wereld. Twijfel er dan ook niet aan dat er een MasterCard bestaat voor jouw financiële noden.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be