Het is iets wat we allemaal wel willen of in sommige gevallen ook echt moeten: geld besparen. Het kan zijn dat je echt krap zit, waardoor je niet dezelfde keuzes meer kunt maken als wanneer je wel veel geld hebt, maar het kan ook zijn dat je gewoon bewuster wilt worden van al het geld dat je uitgeeft en dat je dit nu bijvoorbeeld maandelijks bijhoudt. In welke situatie je ook zit nu, geld besparen kan eigenlijk nooit kwaad. Daarom is het verstandig om te kijken naar de verschillende manieren hoe je goed en gemakkelijk geld kunt besparen. Op deze website geven we je meerdere tips voor hoe ook jij echt (veel) geld kunt gaan besparen.

Maar je bent niet voor niets deze pagina aan het lezen. Op deze pagina gaan we je namelijk alles vertellen over geld besparen met een specifieke app, namelijk Too Good To Go. We gaan je alles over deze app vertellen, wat het precies is, hoe deze app werkt, wat je eigenlijk met deze app kunt kopen en kunt krijgen en we vertellen je alles over de acties die deze app heeft. Hopelijk heb je hier dan veel aan en kun je de komende maanden echt geld gaan besparen. Wil je andere tips voor het besparen van geld, dan kun je ook altijd een kijkje nemen op deze website en een blik werpen op artikelen die we hierover hebben geschreven.

Wat is Too Good To Go?

De applicatie Too Good To Go komt voort uit een heel goed wereldwijd initiatief. De initiatiefnemers vonden het zonde dat er in horecazaken aan het einde van de dag zoveel voedsel wordt verspild. Al het eten dat die dag niet verkocht kon worden, wordt aan het einde van de dag gewoon weggegooid. Dat moet anders, dachten de bedenkers van Too Good To Go-app en sindsdien hebben zij gewerkt aan het opzetten en verbeteren van deze applicatie. En deze is niet alleen in Nederland en België actief, maar ook wereldwijd in talloze landen. Als je op vakantie bent, dan kun je de app dus ook gewoon gemakkelijk gebruiken.

Er zijn meerdere apps die ongeveer hetzelfde werken als deze Too Good To Go-app, maar deze app was praktisch de eerste die met dit idee op de markt kwam en misschien daarom gebruiken heel veel mensen nog steeds de Too Good To Go-app. Wil je weten hoe het precies werkt en hoe jij ook er gebruik van kunt gaan maken? Dat vertellen we je heel graag in de onderstaande alinea’s waarin we antwoord geven op de vraag hoe de app werkt. Uiteraard zullen we nog veel meer vragen gaan beantwoorden, zodat je een compleet beeld krijgt van de Too Good To Go-app en hoe deze app werkt en je uiteindelijk echt alles ervan zult weten.

Hoe werkt Too Good To Go?

De Too Good To Go-app werkt eigenlijk heel gemakkelijk en handig. Allereerst hoef jij niet veel te doen en je hoeft dan ook in eerste instantie alleen de app te downloaden. Bij deze app zijn verschillende horecabedrijven aangesloten. Dit is iets wat de bedrijven zelf moeten doen en wat hen vrijstaat om te doen of juist niet. Dit kunnen echt restaurants zijn, maar ook snackbars of bijvoorbeeld lunchzaken. De app is in ieder geval bedoeld voor bedrijven die aan het einde van de dag voedsel overhouden. Het gaat hier om voedsel wat ze normaal gesproken weggooien. Maar door het bestaan van de Too Good To Go-app hoeft dit echt niet meer.

Nu kom jij als afnemer in beeld. Als je eenmaal de applicatie hebt gedownload, dan kun je jouw locatie invoeren met daarbij een schaal van op hoeveel kilometer je eten zou willen afhalen. Dit kun je zelf instellen en veranderen. Dus als je bijvoorbeeld in Groningen woont en hier de app gebruikt, maar vervolgens in Gent in België op vakantie gaat, dan kun je de locatie en de afstanden heel gemakkelijk aanpassen. Als je inzoomt op de kaart van de locatie die je hebt opgegeven, en de bijbehorende schaal, dan worden de horecabedrijven weergegeven die voor die dag of een volgende dag eten beschikbaar hebben voor klanten.

De klanten zijn dus de mensen die de app hebben gedownload. Jij kunt ook een van deze klanten worden. Als je de app hebt gedownload en je hebt op de app ingelogd, dan kun je in de buurt van de locatie die jij hebt gesolliciteerd de horecabedrijven zien die meedoen en die eten aanbieden. Vaak bieden ze niet een specifiek iets aan, maar is de beschrijving van het voedsel meer een richting waarop je moet denken. Het voordeel van de Too Good To Go-app is dat de horecabedrijven alsnog van hun voedsel af zijn en dat jij er absoluut de hoofdprijs niet voor hoeft te betalen. En zo is het een win-winsituatie en kun jij er geld mee besparen.

Wat krijg je in een Too Good To Go?

Zoals hierboven al beschreven, kun je niet in de Too Good To Go-app losse producten bestellen. In plaats hiervan heeft de app zogenaamde magic boxen in het leven geroepen. De horecabedrijven kunnen in deze magic boxen hun producten stoppen en jij kunt dan een box bestellen en die op een bepaald tijdstip ophalen bij het desbetreffende bedrijf. Zo’n box kan drie euro kosten, maar ook vier of vijf euro. Je weet nooit wat er in de box zit. De vraag wat je precies krijgt in een Too Good To Go-box is dan ook moeilijk te beantwoorden. Je kunt wel altijd op de app een beschrijving lezen waarin ongeveer een richting uit af te leiden is.

Daarbij wordt in de beschrijving ook omschreven of het gaat om bijvoorbeeld een lunch of een diner. Zo kun je ook bij bepaalde bakkers broden krijgen in een box voor een bepaald bedrag en dan weet je dus dat dit niet per se voor een lunch of diner is, maar meer bruikbaar als algemeen voedsel voor de gehele dag of als bijgerecht bij het eten. En zo heb je dus wel steeds een idee van wat je koopt, maar weet je nooit precies wat je koopt en wat de hoeveelheid is. Maar voor de goedkope prijzen kun je zeker het risico nemen, omdat je nooit echt teleurgesteld wordt. Sommige bedrijven geven natuurlijk wel meer dan andere bedrijven.

Met het gebruikmaken van de Too Good To Go-app vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Allereerst draag je bij aan minder voedselverspilling en help je de horecabedrijven ook uit de brand, waardoor zij iets meer geld verdienen en zij hun voedsel niet hoeven weg te gooien. En als tweede: jij kunt echt geld gaan besparen met de Too Good To Go-app. In principe kun je iedere dag een kijkje nemen in de app en iedere dag, als je iets ziet wat je bevalt, bestellen bij een van de aansluitende horecazaken. De magic boxen zijn bijna altijd goed gevuld en zoals de titel van de app zegt: het eten is echt veel te goed om niet op te eten.

Hopelijk hebben we je alle informatie gegeven die je zocht over de Too Good To Go-app en ben jij er klaar voor om vandaag nog deze app te gaan installeren en ook meteen te beginnen met het besparen van geld, want dat is iets wat we uiteindelijk natuurlijk allemaal willen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be