Goedkoop geld lenen, kan dat?

In een wereld waarin de financiële markt wordt overspoeld met nieuwe kredietvormen wordt er wel eens gesteld dat het niet langer mogelijk is om echt goedkoop geld te lenen. Dat is echter niet zo. Het probleem zit hem in het feit dat veel mensen niet veel tijd willen investeren in het vinden van de beste (lees: de goedkoopste) lening. Dat is jammer, want een gemiddelde lening wordt toch veelal afgesloten voor enkele jaren waardoor u maandelijks wordt opgezadeld met hoge kosten die ook een stuk lager hadden kunnen liggen. Goedkoop geld lenen is inderdaad vandaag de dag een stukje moeilijker dan vroeger, maar het is zeker en vast niet onmogelijk. Bent u ook op zoek naar een mogelijkheid om goedkoop geld te lenen? We vertellen er u in dit artikel graag alles over!

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Welke invloed heeft de kredietvorm op de kostprijs?

Laat ons in eerste instantie eens kijken naar de mate waarin een bepaalde kredietvorm invloed heeft op de kostprijs van uw lening. Wanneer we alle kredietvormen op de markt bekijken stellen we namelijk vast dat heel veel verschillende leningen beschikken over hun eigen specifieke voorwaarden. Neem nu bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Deze kredietvorm staat er om bekend haar kredietnemers de mogelijkheid te bieden om bedragen die in eerste instantie werden afbetaald terug op te vragen. Dat is interessant omdat u als kredietnemer op die manier altijd uitzicht houdt op een beetje extra financiële middelen. Anderzijds jaagt dit de kostprijs echter flink de hoogte in. De flexibele voorwaarden van een doorlopend krediet zorgen er namelijk ook voor dat de kredietverstrekker een groter risico loopt op wanbetaling en dat risico moet toch op een bepaalde manier worden opgevangen. Met andere woorden, de kredietvorm kan zeker en vast een grote invloed hebben op de kostprijs van uw lening.

Goedkoop geld lenen met een lening op afbetaling

We hebben het tot dusver alleen nog maar gehad over het doorlopend krediet, maar wat is nu de goedkoopste kredietvorm? Wel, wanneer we alle kredietvormen naast elkaar zetten en de gemiddelde intresten vergelijken stellen we vast dat de persoonlijke lening, beter bekend als de klassieke lening op afbetaling veruit de goedkoopste is. Dit type krediet beschikt over erg lineaire voorwaarden waar nauwelijks onbestraft van kan worden afgeweken. Bijgevolg is deze kredietvorm enkel en alleen interessant voor kredietnemers die er zeker van zijn dat ze hun lening tijdig en volgens de voorwaarden zullen kunnen afbetalen. Anderzijds biedt deze manier van werken voor de bank of andere financiële instelling wel de nodige zekerheid waardoor de kostprijs aanzienlijk gedrukt kan worden. Wanneer u echt goedkoop geld wil lenen raden we u daarom absoluut aan om te kiezen voor een gewone, klassieke lening op afbetaling.

Leen alleen wat u echt nodig heeft

Tot slot geven we u nog een laatste, belangrijke tip mee. In een wereld waarin u voor alles een lening kunt afsluiten is het bijzonder aanstekelijk om veel geld te lenen. Steeds meer mensen lenen dan ook meer geld dan ze eigenlijk echt nodig hebben, gewoon omdat het kan. Dat is op zich geen probleem ware het niet dat hoe meer geld u leent, des te meer geld u ook zult moeten terugbetalen en hoe meer kosten u zult betalen. Niet zelden komen kredietnemers er dan ook pas na een tijdje achter dat ze eigenlijk veel meer kosten hebben betaald dan nodig was en dat is jammer. Hou er bij het afsluiten van een lening hoe dan ook altijd rekening mee dat geld lenen ook altijd geld kost!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be