Wat zijn in België nog de mogelijkheden op het gebied van een klein beetje geld lenen? Kunt u nog een kleine lening afsluiten? Voor Belgen is het niet meer mogelijk om een superkleine lening af te sluiten. Zo zijn de minileningen verdwenen. Daarmee konden consumenten bedragen vanaf honderd euro tot maximaal 1000 euro lenen. En dat tegen een korte tijdspanne. Toch zijn er nog mogelijkheden om een beetje geld te lenen.

Santander krediet

Een beetje geld lenen met een minilening: In België niet meer mogelijk

De minilening was tot voor kort in België een populaire kredietvorm. De lening was geschikt voor consumenten die tijdelijk een beetje geld nodig hadden. Bijvoorbeeld om een korte periode te kunnen overbruggen of om een rekening snel te kunnen betalen. Men kon al lenen vanaf 50 euro tot een maximaal bedrag van 800 – 1000 euro per keer. Deze leningen hadden een zeer korte looptijd en daarom was de Wet Consumentenkrediet daarop niet van toepassing. Zodoende hoefden minilening aanbieders niet de kostprijs van het krediet in het JKP uit te drukken.

Aanbieders

De bekendste aanbieders in België van minileningen waren Ferratum en Payday. U kunt alleen nog in Nederland bij deze aanbieders terecht.

Kleine lening afsluiten: Lening op afbetaling

Wilt u toch een kleine lening afsluiten? Dan is dat natuurlijk nog wel mogelijk. U kunt proberen om een kleine lening op afbetaling af te sluiten bij de bank. Dit kan al vanaf een leenbedrag van 1000 – 1500 euro. Staat u op de zwarte lijst? Dan kunt u mogelijk geen gebruik maken van dergelijke leningen.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Aanbieders van lening op afbetaling

Op de website Kredietje.be staan advertenties van kredietverstrekkers die voordelige leningen op afbetaling aanbieden. Let op: Lenen kost altijd geld. En vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende kredietverstrekkers. Vergelijk de JKP van deze aanbieders met elkaar. Leen nooit geld om andere schulden te kunnen aflossen. Zoek in dat geval naar een structurele oplossing.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be