Als je een persoonlijke lening afsluit moet je rente betalen aan de leningsverstrekker.

Hoeveel deze rente bedraagt is per aanbieder anders en het is dus zeker aan te raden om de verschillende rentes met elkaar te vergelijken. Het kan je uiteindelijk flink wat geld besparen als je een lening afsluit waar je weinig rente over hoeft te betalen.


Het vergelijken van persoonlijke lening rente

Het vergelijken van persoonlijke lening rente is lastiger dan vaak gedacht wordt doordat er flink wat aanbieders zijn. Daarom is het aan te raden om ook eens verschillende vergelijkingssites te bezoeken en te bekijken welke aanbieder zij aanraden in jouw situatie. Om jouw situatie in kaart te brengen hebben deze sites vaak wel enkele gegevens nodig. Voor een persoonlijke lening vragen zij meestal de gewenste hoogte van de lening, de gewenste afbetalingstermijn en je inkomen.

Sommige zijn wat uitgebreider en kijken ook naar je financiële situatie. Aan de hand van de ingevulde gegevens zetten deze sites verschillende aanbieders op een rijtje en geven zij een advies.

Het loont vaak om verschillende vergelijkingssites te bekijken, omdat sommige net iets andere aanbieders in hun database hebben opgenomen dan andere. Daardoor kan de uitkomst net iets anders zijn. Een andere reden waarom aan te raden is om verschillende vergelijkingssites te benaderen is het feit dat sommige sites vaak geneigd zijn om bepaalde aanbieders net iets hoger in de lijst te laten komen.


Dit omdat deze aanbieders vaak een commissie of provisie geven als een klant via een vergelijkingssite bij hun een lening af komt sluiten. Het advies dat je dus krijgt is vaak niet 100% objectief.

Als je gebruik hebt gemaakt van een vergelijkingssite doe je er verstandig aan om vijf aanbieders te kiezen en deze te verzoeken om aan te geven hoeveel je kan lenen en wat je persoonlijke lening voor je financiële situatie zou doen. Dit omdat je dan vaak een realistisch beeld hebt wat je van de geldverstrekker kunt verwachten.

Andere criteria die vaak invloed hebben op de kosten van een persoonlijke lening

Vaak vergeten klanten dat ook de afbetalingstermijn een grote invloed heeft op de uiteindelijke kosten van een persoonlijke lening. Als je een lening afsluit met een korte afbetalingstermijn ben je minder kwijt aan een persoonlijke lening rente dan dat je een lange termijn neemt. Daarbij ben je er ook eerder van af, dat is zeker aan te raden als je iets koopt met een korte levensduur. Het is immers demotiverend om iets af te betalen waar je al een lange tijd geen plezier meer van hebt.

Verder loont het om een zo’n laag mogelijke persoonlijke lening af te sluiten, je betaalt dan ook een stuk minder dan dat je een hoge lening neemt. Leen dus nooit meer dan dat je daadwerkelijk nodig hebt.

Dus als je op zoek bent naar een goedkope persoonlijke lening rente is het vooral aan te raden om te vergelijken. Als hulpmiddel kun je gebruik maken van vergelijkingssites, maar blijf wel altijd kritisch over de uitkomst van deze sites. Ze geven niet altijd een objectief advies en dus is het altijd verstandig om ook zelf rond te kijken.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be