Persoonlijke lening vergelijken, aanvragen en afsluiten. Waar moet je op letten.

Persoonlijke lening, looptijd en leningsbedrag

Vergelijk meerdere tarieven voor uw persoonlijke lening. Iets meer lenen kan soms lonen, doordat u dan in een schijf met een lager jaarlijks kostenpercentage (JKP) valt. Zo kan het JKP voor een lening van € 10 000 hoger zijn dan voor een lening van € 10 001. Krijgt u extra producten aangeboden, informeer dan ook naar de kosten.Is de persoonlijke lening met het laagste jaarlijkse kostenpercentage ook de beste Koop?

Dat hoeft niet altijd. Vaak zie je deze acties bij een lening voor een auto, laptop of gsm. De verkopers willen graag hun verkoopcijfers omhoog halen. Vergelijk daarom met wat u per maand zou moeten afbetalen als u een grotere korting op de aankoop zou krijgen en intresten zou betalen voor een persoonlijke lening bij een bank.

Wat wordt bedoeld met “het jaarlijkse kostenpercentage”?

Het jaarlijkse kostenpercentage, afgekort als JKP, geeft aan hoeveel uw lening in totaal kost per jaar. In dat percentage moeten niet alleen de intresten zitten, maar ook de kosten (administratiekosten, commissies, verzekeringen enz.). Elke kredietgever mag zijn JKP vrij vastleggen, zolang hij het wettelijke maximum niet overschrijdt dat van toepassing is voor de kredietformule en het leningsbedrag in kwestie.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be