Als je snel geld wil lenen, dan hoef je hiervoor tegenwoordig helemaal niet meer naar de bank.

Je kunt dit namelijk ook gewoon thuis doen vanaf je bank in de woonkamer. Een online lening is heel eenvoudig om aan te vragen, is snel afgesloten en ook nog eens erg voordelig.
Dit komt omdat kredietmakelaars voor jou op zoek gaan naar de zo goedkoop mogelijke lening, zodat je nooit onnodig teveel geld kwijt bent. Je kunt hier verschillende soorten leningen aanvragen, namelijk hypothecaire leningen of een persoonlijke lening. In dit artikel wordt uitgelegd wat een persoonlijke lening precies is en waarvoor je er eentje aan kunt vragen.

Wat is een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is over het algemeen minder hoog dan bijvoorbeeld een hypotheek. De hoogte van deze lening bepaal je uiteraard zelf. Het maximum bedrag dat je kunt lenen is echter wel minder hoog dan die van een hypothecaire lening. Hoe hoog dit precies is, verschilt per kredietverstrekker. Soms geldt er ook een minimum bedrag dat je moet lenen, bijvoorbeeld €5000,-. Meestal is het maximum bedrag dat je kunt lenen bij een persoonlijke lening €20.000,-. Doordat deze lening minder hoog is, doe je er ook minder lang over om deze terug te betalen. Dit is meestal in minstens twee jaar, en maximaal zeven jaar. Echter kun je natuurlijk ook al binnen twee jaar de lening terugbetalen. Dit is erg fijn wanneer je bijvoorbeeld een financiële meevaller hebt.

Bij een persoonlijke lening is het zo dat je een bedrag leent dat je van tevoren vaststelt. De looptijd van het contract, dus hoe lang je erover doet om het bedrag weer terug te betalen, en de rente staan ook vast. Doordat de rente vast staat, weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel je elke maand moet betalen. Daarnaast weet je ook precies wanneer je klaar bent met het aflossen van de lening. Verder is het belangrijk dat je een persoonlijke lening gebruikt die niet langer is dan de levensduur van het product. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om de lening langer te laten duren. Als je een nieuwe auto koopt en de lening hiervan is nog niet afbetaald als hij alweer aan vervanging toe is, krijg je alsnog te maken met vervelende kosten.

De voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Het voordeel van een persoonlijke rekening is dat je precies weet waar je aan toe bent doordat alles vast staat, zowel de duur van de lening als het bedrag dat je elke maand betaalt. Het bedrag dat je wilt lenen wordt helemaal op je rekening gestort en vaak is de rente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, waardoor je nog goedkoper uit bent. Een persoonlijke lening heeft echter ook wat nadelen. Zo kun je het afgeloste bedrag niet altijd weer opnieuw opnemen waardoor het minder erg flexibel is. Daarnaast is het ook niet bij alle kredietverstrekkers mogelijk om de lening tussentijds boetevrij af te lossen.

De aanvraag

Het aanvragen van een persoonlijke lening gaat heel eenvoudig via de website van een online kredietverstrekker. Je moet invullen waarvoor je het geld precies wilt gebruiken, hoeveel je wilt lenen en hoe lang je erover wilt doen om de lening weer af te betalen. De lening simulator op de website van een online kredietvertrekker kan dan binnen enkele seconden uitrekenen wat je maandelijks moet betalen om het bedrag dat je nodig hebt te kunnen lenen. Je kunt dan ook meteen zien hoeveel rente je ongeveer moet betalen. Houd er dan ook altijd rekening mee dat geld lenen geld kost, en dat je altijd meer geld kwijt bent dan dat je daadwerkelijk leent.

Waarvoor vraag je een persoonlijke lening aan

Er zijn verschillende redenen waarom je een persoonlijke lening aan kunt vragen. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om je bruiloft te betalen. Hierdoor hoef je namelijk geen concessies te doen op je bruiloft en kun je de bruiloft van je dromen hebben, wanneer jij maar wilt. Wil je al heel lang graag je huis verbouwen of schilderen? Dat hoef je met behulp van een persoonlijke lening niet langer uit te stellen, maar hier kun je meteen aan beginnen. Hiervoor is de ecolening of renovatielening ook zeer geschikt. Soms kom je onverwachts met vervelende kosten te zitten, bijvoorbeeld wanneer je op wordt genomen in het ziekenhuis. Deze kosten kun je meteen betalen door een online lening af te sluiten.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be