Beleggen in Boten

Er gaan verhalen rond dat beleggen in boten erg lucratief zou kunnen zijn. We namen de proef op de som en besloten dan ook om eens te gaan kijken of deze beweringen ook echt kloppen. Een korte zoekopdracht leert ons in feite direct dat de meningen redelijk verdeeld zijn wanneer er gesproken wordt over beleggen in boten, toch lijkt het erop dat de meeste mensen toch van mening zijn dat het erg lucratief kan zijn.

Het begint bij de belegging zelf. Boten zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën, van verschillende groottes. Het voordeel is, dat het dus voor veel mensen mogelijk is om te beleggen in een boot.

Beleggen in een boot heeft nog meer voordelen, zo blijft de waarde van boten een lange tijd behouden. Wanneer een boot nieuw wordt gekocht, dan heeft deze een bepaalde waarde. Vervolgens zal er met de boot gevaren gaan worden en zal het verdienmodel beginnen.

Wanneer u een boot koopt, dan kunt u deze gebruiken om zelf mee te gaan varen maar natuurlijk kunt u hem ook verhuren. De meeste mensen kiezen voor het verhuren. De boot zal dan worden gehuurd door een schippersbedrijf waardoor u zowel natuurlijk geld zult ontvangen voor de huur, maar daarnaast ook een gedeelte mee zult delen in de winst die met de boot gemaakt wordt.

Het kan nog beter

Op dit moment bent u al rendement aan het maken op uw belegging, maar het wordt nog mooier. De boten hebben een bepaalde aanschafwaarde, die in de eerste 4 jaar tijd stapsgewijs zal gaan dalen. Echter hebben de boten vaak een cv van zo’n 10 tot 15 jaar en tussen de 4 en 15 jaar zullen ze goed hun waarde behouden.

Ongeveer 10 tot 12 jaar na aanschaf begint het dan ook pas echt interessant te worden. U heeft dan al een aantal jaar geld terugverdiend aan de huur en het delen in de winst, maar nu kan het ook nog eens erg interessant zijn om de boot te verkopen.

Doordat boten een zekere waarde houden is het interessant om ze 12 tot 15 jaar na aanschaf te verkopen. Op dit moment geniet u bovenop de verdiensten die u al heeft gemaakt ook nog eens van een leuk rendement. Doordat de waarde na al die jaren nog steeds zeer gunstig is, kunt u indien de boot goed onderhouden is een erg mooi rendement behalen.

Wie kan er beleggen in boten

Beleggen in boten is een manier van beleggen die toegankelijk is voor iedereen die dat wil en kan. Het is interessant voor zowel ondernemers, als voor particulieren. Beleggingen in boten worden op verschillende manieren gefinancierd met behulp van eigen middelen, maar ook vaak met behulp van speciaal hiervoor bedoelde leningen.

Ook schippers die een boot kopen om zelf mee te varen kunnen hier gebruik van maken. Vooral voor schippers is het dan ook een erg interessante belegging omdat ze de boten kunnen gebruiken voor het werk en uiteindelijk weer voor een goede prijs kunnen verkopen. De huur van een schip dat normaal gehuurd zou worden valt dan weg, en uiteindelijk levert het meer geld op door het schip na 12 tot 15 jaar gebruik te verkopen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be