Voor een vakantie moet u vaak een groot bedrag in één keer betalen. Dit kan ervoor zorgen dat het even niet lukt om het volledige bedrag te betalen.

Geen probleem, want daarvoor kunt u in alle tijden een lening voor vakantie afsluiten bij een van de vele Belgische aanbieders van een lening voor vakantie. Hierdoor kunt u onbezorgd uw vakantie betalen en betaalt u het volledige bedrag op het moment dat u voldoende geld heeft. In dit artikel ontdekt u de twee mogelijkheden om een lening voor vakantie te ontvangen, namelijk een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Ten slotte nemen we u mee om u te laten zien hoe u het beste een leng voor vakantie kunt afsluiten.

De mogelijkheden
Voor een lening voor vakantie zijn twee mogelijkheden: als eerste de persoonlijke lening waarbij u vooraf een bedrag ontvangt en deze in termijnen terugbetaalt. De tweede optie is een doorlopend krediet, waarbij u tegen een variabele rente op elk moment geld kunt opnemen en geld kunt terugbetalen. Wat is de beste mogelijkheid in uw situatie? U ontdekt het door beide mogelijkheden hieronder direct te bekijken.Persoonlijke lening
Bij een persoonlijke lening kiest u vooraf een bepaald te lenen bedrag waarna een rentepercentage wordt bepaald. Dit geleende bedrag lost u, plus de verschuldigde rente, gedurende een periode langzaam af. Op deze manier weet u exact hoeveel u op welk moment terug zult moeten betalen. Tevens is het voordeel dat u niet in de verleiding komt om meer te gaan lenen, iets dat bij een doorlopend krediet natuurlijk wel tot de mogelijkheden behoort. Ook stimuleert een persoonlijke lening u tot het op een structurele manier terugbetalen van het geleende bedrag.

Santander krediet

Doorlopend krediet
Een doorlopend krediet werkt met een voortdurend wisselend rentepercentage, waar dit bij een persoonlijke lening de gehele looptijd vast ligt. Bij een doorlopend krediet kunt u aflossen wanneer u zelf wilt en hier genoeg geld voor hebt. Daarnaast kunt u afgelost geld opnieuw opnemen, een groot risico van het doorlopend krediet. Weet u zeker dat u het redt om met een vaste structuur af te lossen, dan is een doorlopend krediet de beste oplossing. Zo niet, dan is een persoonlijke lening weliswaar iets duurder, maar dan hebt u wel zekerheid dat het volledige geleende bedrag na een bepaalde periode is afgelost.

Een lening voor vakantie afsluiten
Uiteindelijk bepaalt u zelf welke van bovenstaande opties de beste manier is om uw vakantie te kunnen betalen. Voor beide opties geldt, zoek altijd een kredietverstrekker, bank of financiële instelling die u de scherpste rente biedt. Ook is het belangrijk te kijken naar eventuele additionele administratiekosten, welke de totale kosten van uw lening voor vakantie natuurlijk aanzienlijk beïnvloeden. Maak de beste keuze voor uw situatie en ga op zoek naar de beste Nederlandse kredietverstrekker, bank of financiële instelling die u een lening voor vakantie kan aanbieden tegen gunstige voorwaarden.


Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be