De kredietverstrekker Mozzeno gaat weer helemaal terug naar de basis. Via het platform van Mozzeno.com kunnen particulieren zowel geld lenen als beleggen in kredieten van andere consumenten.

Zo wordt het spaargeld van beleggers gebruikt om consumentenkredieten te verstrekken. Indirect geld uitlenen dus. Dat is bankieren zoals het oorspronkelijk bedoeld is.Goedkoop geld lenen met de lening op afbetaling

U kunt via het Mozzeno-platform eenvoudig online geld lenen aanvragen. U leent geld voor een willekeurig persoonlijk project en sluit daarvoor een lening op afbetaling af. Dit is een persoonlijke lening met een vast rentetarief en een looptijd tot maximaal 60 maanden.

Soorten leningen

Het geld dat de investeerders inbrengen wordt weer via het Mozzeno-platform uitgekeerd in de vorm van een persoonlijke lening aan particulieren. U kunt deze lening onder verschillende noemers aanvragen. De leningen die particulieren kunnen afsluiten zijn renovatieleningen; autofinancieringen; studentenleningen; huwelijksleningen; leningen voor vakanties en inboedelleningen. En uiteraard is het mogelijk om geld te lenen voor persoonlijke spullen zoals een elektrische fiets, keuken of zonnepanelen.

Hoeveel geld maximaal lenen?

U kunt als particulier al een lening afsluiten vanaf 1250 euro. Het maximale leenbedrag is vooralsnog 30.000 euro. Bij grote leenbedragen kunt u kiezen voor een lange looptijd tot maximaal 60 maanden. Overigens worden alle geldleningen indirect verstrekt door meerdere investeerders. Deze investeerders kopen een ‘Note’ aan en financieren dus een gedeelte van een lening. Wilt u geld verdienen aan geld uitlenen aan particulieren en bent u benieuwd hoe dit werkt? Verderop deze pagina informeren we u uitgebreid over geld investeren in consumentenkredieten en de rendementen die het u kan opleveren.

Particuliere lening wordt goedkoper als u keurig aflost!

Mozzeno is de eerste Belgische kredietaanbieder die haar klanten beloond met lagere kosten voor geld lenen indien zij maandelijks hun betalingsverplichtingen nakomen. Als lener krijgt u een flink gedeelte van de verwerkingskosten terug als u over de volledige looptijd steeds uw lening op tijd hebt afgelost.

Alle voordelen van geld lenen bij deze kredietverstrekker:

• Voor elke besteding de juiste lening beschikbaar.
• U ontvangt korting op de verwerkingskosten bij het nakomen van de betalingsverplichting.
• Geld lenen bij een bank die op een verantwoordelijke wijze werkt.
• Inclusief standaard verzekering zodat u gedekt bent bij overlijden of invaliditeit.
• U kunt de aanvraag eenvoudig online indienen.

Wanneer komt in aanmerking voor een financiering?

Natuurlijk komt u niet zomaar in aanmerking voor een financiering. Door een particuliere lening af te sluiten gaat u een verplichting aan. En Mozzeno wil er zeker van zijn dat u zich aan die verplichting kan houden. Daarom heeft deze bank enkele voorwaarden opgesteld waar u aan moet voldoen. Allereerst kunnen alleen inwoners van België geld lenen voor een persoonlijk doel bij Mozzeno.com. Tevens moet u tijdens de aanvraag minimaal 18 jaar oud zijn en niet ouder dan 64 jaar oud. Als u geregistreerd staat bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren, dan kunt u geen lening afsluiten. Ook is het niet mogelijk om geld te lenen indien u achterstallige schulden heeft. Is uw leningaanvraag eenmaal goedgekeurd? Dan stuurt Mozzeno u een persoonlijk aflossingsplan toe.

Wat kost het lenen van geld bij Mozzeno.com?

Om uw online leningaanvraag in te dienen, moet u het formulier op onze website invullen. Daarin wordt er naar informatie over uw profiel en uw noden gevraagd. Op die manier kunnen wij inschatten of de gevraagde lening bij uw behoeften past en wat uw risicoprofiel is.
De kost van uw lening hangt af van dat risicoprofiel. Hoe minder risicovol uw profiel is, hoe lager de kosten voor uw lening liggen.

Wanneer is de financiering rond?

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk uw financiering rond krijgen. Als u een aanvraagt indient dan kunnen investeerders zich inschrijven op de z.g. ‘financiële instrumenten’, in overeenstemming met uw lening. Wanneer de financiering rond is, dat is nooit met zekerheid te zeggen. Zo zal het bij een groter leenbedrag iets langer duren voordat er voldoende investeerders zijn ingestapt. Ook het leendoel en het risiconiveau (lees: risicoklasse) bepalen de duur van de financiering.

Geld investeren met een mooi rendement!

Bij welke kredietverstrekker in België kunt u als particulier investeren in projecten van anderen? Dat kan alleen bij Mozzeno! Uw spaargeld kan bij hen een zeer mooi rendement opleveren! U maakt een account aan en kunt direct geld inleggen in een project van een andere particulier. Andere banken gebruiken ook het spaargeld van particulieren voor de financiering van projecten. Bij Mozzeno kunt u echter zelf bepalen aan wie u geld uitleent.
Zelf geld investeren in projecten  ?

Particuliere leningen bestaan uit een aantal ‘Notes’

Bij Mozzeno.com heeft u als investeerder alles zelf in de hand. Zo bepaald u zelf in welke projecten van particulieren u investeert. Iedere particuliere lening bestaat uit een aantal ‘Notes’. Voor één lening zijn dus altijd meerdere investeerders nodig. Die brengen gezamenlijk het geld bijeen. 1 Note is dus een deel van een consumentenkrediet. U kunt investeren in meerdere Notes én als investeerder zelf uw risicoklasse bepalen. Durft u veel risico te nemen? Dan brengt uw spaargeld meer op indien de kredietnemer het krediet helemaal aflost. Andersom levert geld investeren in een lagere risicoklasse minder rendement op. Maandelijks ontvangt u een vaste terugbetaling in de vorm van kapitaal en intrest.

Hoeveel brengt 1 Note op?

Hoeveel 1 Note opbrengt is afhankelijk van een aantal factoren. Zo brengt een Note minder op als u gekozen heeft voor een lage risicoklasse. Ook het leendoel en de duur van de lening kunnen de opbrengst bepalen. Natuurlijk speelt hierbij ook het aflossingsgedrag van de lener een belangrijke rol. Leningen leveren een maximale rendement op van 5,45% (bruto).
Geld lenen aan particulieren ?

Rendementen afhankelijk van gekozen risicoklasse

De kredieten voor particulieren worden door Mozzeno opgedeeld in verschillende ‘risicoklassen’. Vier klassen in totaal. Met risicoklasse A loopt u weinig risico (lees: het kleinste) dat de lening niet wordt terugbetaald. Bij risicoklasse D neemt u echter het grootste risico. Maar het rendement bij deze klasse is wel stukken groter. U kan als investeerder zelf bepalen hoeveel risico u neemt en waarin u wilt investeren.

Risico’s voor investeerders

Wees u er zich van bewust dat het lenen van geld aan particulieren via het platform van Mozzeno risicovol is. Voor het rendement bent u afhankelijk van het terugbetalingsgedrag van kredietnemers.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be