Q8 Tank kredietkaart, een specifieke kaart die je gebruikt om te tanken.

Wanneer je als jonge volwassene je eerste auto koopt, denk je niet altijd na over de grote kosten die bij zo’n aankoop komen kijken. Heel wat jongeren denken dan ook dat de enige effectieve kost de autolening is, maar velen van hen durven wel eens vergeten dat een auto niet op water rijdt. In dat opzicht is een tankkaart een dankbare oplossing. Het principe van een specifieke kaart die je gebruikt om te tanken, werd voornamelijk toegepast door grote bedrijven die heel wat werknemers op de baan hadden. Tegenwoordig wint de tankkaart echter ook aan populariteit bij de gewone consument.Zonder al te technisch te worden, komt het erop neer dat een tankkaart een betaalkaart is voor brandstof. Wanneer je onderweg bent en je merkt dat je zonder diesel of benzine dreigt te vallen, stop je even om brandstof in te slaan aan de hand van je unieke betaalpas. Het betalingsprincipe achter de tankkaart heeft veel weg van de manier waarop een kredietkaart werkt. Je koppelt een van je zichtrekeningen aan je tankkaart en maandelijks krijg je een gestructureerd overzicht van de gebeurde transacties. Wat betekent dat nu praktisch? Wel, je tankt vandaag, maar dankzij je tankkaart betaal je pas later.

Naast het feit dat je een tankkaart perfect kan gebruiken als kredietkaart, zijn er nog een aantal andere voordelen voorhanden die het systeem erg aantrekkelijk maken. Afhankelijk van de tankkaart die je in je bezit hebt, kan je rekenen op een fikse korting bij een aantal benzinestations. Even een concreet voorbeeld; bij Q8 krijg je dankzij een tankkaart van Beobank wel een korting tot 2 %, de eerste drie maanden zelfs een korting van 4 %. Bovendien bezorgt een tankkaart je niet alleen een korting op de brandstof, maar ook op andere producten die je in een benzinestation kan kopen. Bij alle andere benzinestations krijg je een korting van 0,5 %

Een tankkaart is de manier bij uitstek om je brandstofuitgaven beter te kunnen controleren. Het gebeurt iedereen weleens dat je aan het einde van de maand je brandstofbudget overschrijdt zonder het te weten. Met een speciale betaalpas om te tanken zal je dat niet meer overkomen! Via het internet kan je nauwgezet controleren hoeveel je nu al precies hebt uitgegeven aan diesel of aan benzine. Bovendien krijg je dankzij de aangeboden korting ook simpelweg meer brandstof voor minder geld. In dat opzicht is een tankkaart een praktisch en dankbaar middel om meer uit je wagen te halen. Deze tankkaart kost jaarlijks 5 euro.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be