U bent van plan om binnenkort een woonlening aan te vragen? Bij het berekenen van deze lening ziet u misschien bepaalde kosten over het hoofd. Voor een woonlening maakt u echt niet als enige kosten voor de intrest. Wij hebben de bijkomende kosten voor u op een rijtje gezet en wel de volgende.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Extra kosten woonlening:

Dossierkosten
Brandverzekering
Schattingskosten
Notariskosten
Schuldsaldoverzekering

De dossierkosten

De kredietverstrekker maakt dossierkosten bij het voor elkaar krijgen van uw woonlening. De dossierkosten zijn niets anders dan de kosten die worden gemaakt voor het aanleggen van een dossier. De bank mag maximaal 500 euro hiervoor rekenen.

De brandverzekering

U bent verplicht om voor uw woning een brandverzekering af te sluiten en wel tijdens de looptijd van de woonlening. U kunt deze afsluiten bij de bank maar mag deze ook elders stallen.

Brandverzekering

De bank wil uiteraard ook dat de woning haar waarde blijft behouden, anders dreigt ook haar waarborg te verdwijnen en dus vraagt ze om tijdens de looptijd van de lening een brandverzekering af te sluiten. Dat kan via de bemiddeling van de bank zelf, maar de kredietnemer kan er ook voor opteren om op zoek te gaan naar de goedkoopste verzekering.

Santander krediet

De schattingskosten

Banken willen de garantie dat leningen worden terugbetaald. De woning waarvoor u een hypotheek afsluit is dan ook de waarborg voor de bank. Maar de bank wil er zeker van zijn dat uw toekomstige woning de waarborgen kan bieden. Daarom eist de bank dat de waarde van uw woning wordt geschat door een expert. Die maakt daar uiteraard kosten voor die u dient te betalen.

Een schuldsaldoverzekering

Om te voorkomen dat de bank bij het overlijden van de hypotheeknemer de woning in de verkoop moet zetten (met kans om verlies te maken), moet u een schuldsaldoverzekering afsluiten. De eventueel nog uitstaande schuld zal bij het overlijden van de kredietnemer worden vergoed door de verzekeraar.

Kosten notaris

Bij het aankopen van een woning moet u een notaris inhuren. Deze kent de lening toe en stelt een akte op.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be