Cetelem bank heeft bovenaan op de website de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ staan.

Iedereen kent deze wel intussen, maar het blijft toch belangrijk om mensen op de hoogte te stellen hiervan. Er zijn nog steeds klanten die denken dat een lening niets kost. Je kan in een bankkantoor gaan of via het internet een lening simulatie aanvragen, het kost je allemaal niets. En dan lijkt het ook dat een lening op afbetaling gratis is. Echter komt er steeds een kostenpercentage bij die je samen met het kapitaal moet afbetalen. Hoe hoog dat percentage is hangt af van het bedrag dat je leent en het aantal maanden van afbetaling.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

De aangeboden diensten van Cetelem zijn eerder beperkt, maar voldoende voor wie op zoek is naar een lening op afbetaling. Ze bieden een interessant JKP of jaarlijks kosten percentage aan van 5,95 procent. Je kan tot 75 000 euro lenen voor alle doeleinden. In principe wil dat zeggen dat de bank geen lastige vragen zal stellen waarom je het geld wil lenen. Het is een aanzienlijk bedrag als je een eigen project wil financieren. Er zijn zoveel redenen waarom mensen geld lenen, bij Cetelem kan je dus een lening op afbetaling aanvragen voor alle doeleinden.

BENL - Maestro Card - 728x90

Als je wil weten hoeveel de lening je maandelijks zal kosten, voer dan een online lening simulatie uit. Zeer makkelijk, helemaal gratis en geheel vrijblijvend. Al voer je er honderd uit, de bank zal je niet achterna komen om je te dwingen een lening af te sluiten. Op die manier kan je eens goed nadenken of je de lening wel wenst af te sluiten. Het gaat immers toch over een grote verantwoordelijkheid. Je leent geld bij een bank, jij kan je project financieren maar je moet ook alles terug betalen. Cetelem zal dus zeker informeren of je een vast inkomen hebt en dus de lening kan terug betalen. Alle inkomsten uit loondienst of zelfstandige activiteit tellen mee in die berekening. Het is belangrijk voor een bank het risico in een klant zo laag mogelijk te houden. Banken hebben een algemene regel dat je 1/3e van je inkomsten kan spenderen aan leningen. De rest van je geld heb je nodig om andere facturen en boodschappen mee te betalen. Je moet nog kunnen leven ook natuurlijk. Die regel is in het leven geroepen om mensen te beschermen, zodat ze niet teveel zouden lenen en in de financiële problemen zouden komen. Er zijn heel wat mensen die teveel lenen en dan de terug betaling niet meer kunnen doen, zo komen ze in schuldbemiddeling. Denk dus goed naar vooraleer je de lening aangaat.

BENL - Eco Loan - 728x90

Maar als je merkt dat je na de online lening simulatie bij Cetelem nog steeds een goed gevoel hebt over de lening, dan kan je overgaan tot aanvraag. Via het internet kan je alles in orde maken. Je kan bij vragen bellen of contact opnemen via email. Het hoofdkantoor is enkel te bezoeken na afspraak. Bij de aanvraag moet je enkele bewijsstukken indienen. Zoals je identiteitskaart en bewijs van inkomsten.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be