Contactloos betalen is met opmars bezig in België

Onderzoek toont aan dat Belgen steeds minder vaak betalen met cash. Nieuwe, slimme betaalmethodes worden door steeds meer Belgen gebruikt. Zo is dat ook het geval met contactloze betalingen. Beobank heeft hierop ingespeeld door als eerste bank in België een contactloze kredietkaart te lanceren. De bank werkt hiermee samen met MasterCard.

Enkele feiten over het gebruik van de kredietkaart

Met de komst van de kredietkaart blijkt dat gebruikers daarvan gemiddeld gezien meer geld uitgeven met hun kredietkaart. Ook stijgt het gebruik naar gemiddeld drie maal per maand. Zo steeg het gebruik van de value kaart zelfs van gemiddeld 4,9 naar gemiddeld 5,6 keer per maand. Het blijkt dat ook voor kleine aankopen gebruikers van de kredietkaart veel sneller naar hun kredietkaart grijpen. Opvallend is dat men de betaalmiddel steeds vaker gebruikt zonder van de kredietfaciliteit gebruik te maken. Het blijkt dat klanten graag cashloos willen betalen. Ook voor kleine bedragen tot 25 euro.

contactloze MasterCard

De contactloze MasterCard kredietkaart

Beobank draagt bij aan de nieuwe revolutie door nu ook een contactloze MasterCard kredietkaart aan te bieden. Dit wordt gezien als een primeur voor België. Beobank zelf zegt dat het als retailbank voor hen belangrijk is om bankoplossingen aan te bieden die een concrete meerwaarde hebben. De kredietkaarten krijgen er nu allemaal een contactloze functie bij.

ExtraworldMastercard BENL Image Banner 840 x 150

Europa wereldwijd de grootste gebruiker contactloos betalen

Onderzoeken tonen aan dat Europa wereldwijd het meest gebruik maakt van contactloze betalingen. Europeanen betalen hier wereldwijd het meeste mee en het aantal winkeliers dat deze wijze van betaling aanbiedt is tevens het groots. In Nederland groeit contactloos betalen echter het snelst. Dat laten cijfers van MasterCard zien. Wat dat betreft loopt België nog achter op de Nederlanders. Terwijl in België er voldoende markt voor is.

Voordeel contactloos betalen

Met name de snelheid bij contactloos betalen is een groot voordeel als je dit vergelijkt met cash betalingen. Het scheelt gemiddeld 15 seconden scheelt per betaling. Die 15 seconden kunnen veel uitmaken wanneer er haast geboden is. Bijvoorbeeld bij betalingen bij kiosken op een station, als je de trein moet halen. Naast contacloos betalen met de kredietkaart is het ook al mogelijk om betalingen te doen via de QR-code of via een smartphone. Beobank heeft voor die wijze van betalen de Beobank Mobile app gelanceerd.

Geen papieren parkeerticket meer!

Een ander praktisch voordeel is bijvoorbeeld ook dat men met een contactloze kredietkaart snel en eenvoudig kan parkeren. Geen lange wachtrijen meer bij de parkeerautomaat dus! Q-Park is een partner van Beobank en juicht de innovatie manier van betalen dus ook toe. Men kan met de contactloze kredietkaart bij Q-Park snel in- en uit de parking rijden.

 

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be