Een energiezuinige lening is een lening om uw huis simpel gezegd energiezuiniger te maken. Wanneer u niet genoeg geld heeft om uw huis energiezuiniger te maken, kan deze vorm van lenen een oplossing zijn.

De energiezuinige lening

De lening is begin 2014 in het leven geroepen. Onder andere de Beobank, Cofidis, Hello Bank en de overheid hebben bijgedragen aan deze vorm van lening. Huiseigenaar kunnen een bedrag lenen van minimaal € 2.500 tot maximaal € 25.000. De looptijden variëren van 7 tot 10 jaar. Dit is afhankelijk van het geleende bedrag. De lening moet aantoonbaar gebruikt worden om uw huis energiezuiniger te maken.

Eco Credit 300x250 NL

Waarvoor kan de energiezuinige lening gebruikt worden?

Er is een lijst opgesteld die beschrijft voor welke maatregelen de lening gebruikt kan worden:

  • Zonnepanelen (onder voorwaarde dat de lening 50% hiervoor gebruikt wordt. Het andere gedeelte moet gebruikt worden voor een van de andere onderstaande);
  • Het isoleren van de woning (dit zorgt ervoor dat er meer warmte binnen blijft in de winter – waardoor onnodige stookkosten worden voorkomen);
  • Het installeren van een warmteterugwinning. Dit is een methode voor hergebruik van warmte uit afvoerwater en –lucht. De verse lucht wordt hier via een motor in het gebouw gezogen.
  • Het installeren van een energiemotor. Dit houdt in dat het energieverbruik inzichtelijker wordt. Zo kunt u beter bekijken waarop u kunt besparen.
  • Het installeren van een HR-ketel. Dit is een CV-ketel met een hoog rendement.
  • Een zonneboiler. Met de zonneboiler voorkomt men uitstoot van fossiele brandstoffen en maakt het gebruik van zonne-energie. Het kan bijna de helft van het warm water verzorgen per huishouden.

Waarom energie besparen?

Energie besparen kan voordelig zijn op langere termijn. Als u er nu in investeert, heeft u daar later profijt van. Echter moet u goed nagaan of het uit kan, omdat u wellicht een lening moet afsluiten om het te financieren.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be