Als je een auto wilt gaan kopen dan is de keuze van de auto vaak afhankelijk van je budget en je wensen voor de auto. Een optie om je budget te verhogen is door te kiezen voor een autolening. Een autolening of krediet zal je helpen om een mooiere auto te kunnen kopen. Ook is het mogelijk om een grotere of juist om een betere auto te kopen met een ruimer budget. Het is dus nog niet eens zo dom om een lening voor een auto te kiezen. Of toch wel?

Auto NL Image Banner 840 x 150

Slim of niet? Een autolening afsluiten?

Er zijn verschillende redenen waarom je een auto nodig hebt. Als je een auto nodig hebt om naar je werk te gaan is het natuurlijk slim om een auto te kopen. Geen auto is namelijk geen werk. De auto zorgt ervoor dat je iedere maand je brood verdient. Als je een lening neemt voor een goede auto dan kun je jouw baan behouden en ervoor zorgen dat je iedere maand geld verdient.

Als je echter een auto wilt kopen met een lening om hem naast je huis neer te zetten dan is het niet zo verstandig om hier ook een lening voor af te sluiten. Of het moet natuurlijk zo zijn dat je zeker weet dat je de lening gemakkelijk kunt afbetalen.

Autolening Image Banner 728 x 90

Waar moet je op letten als je een autolening gaat afsluiten?

Als je kiest voor een autolening dan is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Graag bespreken we de verschillende punten. Ten eerste is het belangrijk om een lening af te sluiten waarbij je ook iedere maand een vast bedrag gaat aflossen. Je kunt namelijk uit twee vormen van kredieten kiezen. Ten eerste is er het doorlopende krediet. Hiermee hoef je niet iedere maand een bedrag af te lossen en kun je net als bij een roodstand faciliteit van een bank geld opnemen tot het maximum. Je betaald rente en daarmee is de kous af. De andere vorm is een persoonlijk krediet. Hierbij moet je wel iedere maand een vast bedrag aflossen (naast je rente betalingen). Hierdoor weet je dat je na een paar jaren helemaal vrij bent van het krediet.

Als je een autolening gaat afsluiten dan moet je altijd kiezen voor een persoonlijke lening. Hiermee los je namelijk de lening in. Door de jaren heen wordt de auto minder geld waard. Doordat je jouw lening ook aflost kan dit gelijk lopen.
Natuurlijk moet je ook kijken naar de rentetarieven. Vergelijk de verschillende aanbieders van leningen en kredieten om vervolgens de beste aanbieding te selecteren.

Natuurlijk is het slim om een advies in te winnen. Je kunt hiervoor naar een onafhankelijke tussenpersoon gaan. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een advies bij je lokale bank. Het voordeel van de eerste partij is dat ze vaak met meerdere banken en geldverstrekkers samenwerken. Een bank biedt natuurlijk alleen zijn eigen aanbiedingen aan en niet die van zijn concurrentie.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be