In dit artikel bespreken we samen met u de voor- en nadelen van geld lenen voor het energiezuinig maken van uw woning met de lening op afbetaling. Laten we starten met enkele nadelen van deze lening.

Nadelen renoveren met de lening op afbetaling

De lening op afbetaling is ook wel bekend als de persoonlijke lening. Een nadeel van de lening is (in vergelijking met bijvoorbeeld het woonkrediet) dat de intrest wat minder voordelig is. Deze staat wel vast en dus komt u in de toekomst niet voor verrassingen te staan. De lening op afbetaling kent een vaste looptijd. U zit hier dus best een tijdje aan vast indien u een grote uitgave zoals een renovatie doet. Vervroegd aflossen is onder bepaalde omstandigheden wel mogelijk, maar in dat geval rekent de bank een boete.

Leentip:

Over de looptijd van de lening gesproken: Een lening op afbetaling sluit men doorgaans af voor de iets minder grote uitgaven. Wilt u uw woning compleet energiezuinig maken en zijn de kosten daarvan hoog? Sluit dan een woonkrediet af.

Voordelen

Wilt u energiezuinig renoveren met de lening op afbetaling? Deze lening heeft in vergelijking met andere kredieten vele voordelen. Zo betaalt u geen extra kosten voor het afsluiten. U hoeft de lening immers niet via een notaris vast te leggen. Tevens beschikt u snel over het leenbedrag, terwijl dit bij bijvoorbeeld het woonkrediet wel even kan duren….Ook zijn de vereisten voor een waarborg veel minder streng.

Handig weetje

Wist u dat u een extra voordelige renovatielening kunt afsluiten indien u veel energiebesparende maatregelingen doorvoert? Dit kan bijvoorbeeld bij de AXA bank, maar dan wel indien minimaal de helft van de renovatie bestaat uit energiebesparende maatregelingen.Vergelijk!

De lening op afbetaling vergelijken loont enorm. Dit kan u online doen, bijvoorbeeld via onze website Kredietje.be. Let extra op de JKP. Wat is dit? Dat is de afkorting voor het jaarlijks kostenpercentage. Daarmee is het zelfs mogelijk om verschillende soorten leningen met elkaar te vergelijken…. Het JKP is dus een percentage waarmee direct inzichtelijk wordt gemaakt wat het totaal aan kosten is voor een lening.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be