In dit blog informeren we u in het kort over de vervroegde terugbetaling van een lening. Als u geld leent bij de bank dan moet u stipt zijn in het terugbetalen daarvan. Bent u iets te laat met de aflossing, dan ligt er direct al een brief op de deurmat. Maar soms is het mogelijk om een lening juist vervroegd af te lossen. Misschien heeft u een financiële meevaller of bent u onlangs van baan veranderd en gaat u er in inkomen op vooruit. In beide gevallen kan het slim en zelfs verstandig zijn om uw schulden sneller af te betalen.

Een lening vervroegd terugbetalen

Consumenten in België mogen sinds enkele jaren hun lening vervroegd aflossen zonder dat men daarvoor de hoofdprijs aan herbeleggingsvergoeding moet betalen. Voorheen werd vervroegd aflossen zo minder aantrekkelijk gemaakt, maar tegenwoordig komt u er met een redelijke herbeleggingsvergoeding vanaf. Deze vergoeding maakt u over aan de bank of kredietverstrekker. Zij hebben recht op deze compensatie omdat ze natuurlijk ook een gedeelte aan intresten verliezen.Hoe kan u sneller aflossen aanvagen? Stuur simpelweg een aangetekende brief aan de kredietgever nog voordat uw volgende aflossing ingaat. Lukt het u niet om vervroegd af te lossen maar heeft u daarentegen juist problemen met op tijd aflossen? Lees dan de tips hieronder.

Moeilijkheden met aflossen

U zou maar al te graag vervroegd willen aflossen maar hebt juist moeite om tijdig aan uw afbetalingsverplichtingen te voldoen? Niets om u voor te schamen! En gelukkig zijn er oplossingen. Trek op tijd aan de bel en neem contact op met de bank. Geef aan dat je moeite hebt om je maandelijkse aflossingen te doen. De bank is dan vaak bereid om uw looptijd te verlengen zodat u maandelijks minder geld hoeft af te lossen. Voor consumenten die juist een nieuwe lening willen afsluiten hebben we ook nog tips.De juiste terugbetaling kiezen

Nieuwe lening afsluiten? Kies dan voor de juiste maandelijkse terugbetaling. U voorkomt daarmee dat u door omstandigheden op een later moment misschien wel in de financiële problemen komt. We raden aan om voor de maandelijkse aflossing te kiezen voor een dag die na uw inkomsten volgt. Er staat dan voldoende geld op de rekening zodat u geen achterstand kunt oplopen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be