U wilt graag een lening afsluiten maar zit met één probleem: U staat op de zwarte lijst. Kunt u dan toch geld lenen? En als dat niet kan, hoe kunt u zich dan van die lijst laten verwijderen? Wij gingen voor u op onderzoek uit en kwamen er al snel achter wat wel én wat niet mogelijk is.

Geld lenen terwijl u op de zwarte lijst staat mogelijk?

Het is niet mogelijk om een lening af te sluiten terwijl u op datzelfde moment nog geregistreerd staat op de zwarte lijst… Kredietverstrekkers en banken hebben toegang tot deze lijst en zullen u zeker geen lening verstrekken omdat een vermelding op de zwarte lijst betekent dat u een betalingsachterstand op een lening heeft openstaan. Voordat u een nieuw krediet kan afsluiten, zult u deze achterstand eerst moeten inhalen.

Tot 12 maanden op de zwarte lijst zichtbaar

Maar zelfs als u de betalingsachterstand ongedaan heeft gemaakt, blijven uw gegevens tot 12 maanden lang zichtbaar op de zwarte lijst. U zult een jaar moeten wachten alvorens de banken uw leningaanvraag zullen goedkeuren. Heel soms is er een kredietverstrekker die echter wél bereid is om een lening te verstrekken aan consumenten die op de zwarte lijst staan maar géén betalingsachterstand meer hebben.

Conclusie:

Is geld lenen en de zwarte lijst mogelijk? JA en NEE. Het is in sommige gevallen wel mogelijk, maar dan mag u geen betalingsachterstand meer hebben.

Voorkomen

Niet alles in het leven is te voorkomen. Wel kunt u voorkomen dat u überhaupt op de zwarte lijst terecht komt. Sluit nooit meer dan 1 lening af. En houd rekening met eventuele financiële problemen in de toekomst. U zult uw lening ook moeten blijven aflossen als u plotseling zonder werkt komt te zitten of erger nog: arbeidsongeschikt raakt. Leen daarom nooit tot het maximale bedrag maar ga daar altijd 30% onder zitten. Zo kunt u ook met een veel minder hoog inkomen in de toekomst aan uw verplichtingen blijven voldoen. Komt u toch in de problemen? Voorkom dan dat uw betalingsachterstand oploopt naar 3 maanden! Reageer ook altijd op de eerste herinneringsbrieven en stel bij een achterstand een afbetalingsplan voor.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be