Wat is er nou heerlijker dan een eigen verblijf te hebben in het buitenland? Misschien gaat u wel ieder jaar op vakantie naar dezelfde bestemming, en ziet u zichzelf daar wel een paar maanden per jaar wonen. Een vakantiewoning huren voor zo’n lange periode is te duur. En voldoende spaargeld om zelf een vakantieverblijf te financieren… dat heeft u niet. Maar misschien kunt u wél geld lenen!

Lenen voor een extra verblijf bij een Belgische bank

Belgische banken kunnen kapitaal verstrekken waarmee u een verblijf in het buitenland kunt financieren. Niet iedere bank doet dit. Want een lening voor een woning in het buitenland kan in de praktijk problemen opleveren. Zo moet de hypotheek ingeschreven worden op een woning in het buitenland en die fungeert dan ook als waarborg. Heeft u geen waarborgen in België, dan verstrekken banken geen lening. Heeft u echter ook een eigen woning in België, en is deze woning veel meer waard dan de hypotheekschuld, dan kunt u die overwaarde mogelijk gebruiken als waarborg.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Wederopname van hypotheeklening

In bepaalde gevallen is het tevens mogelijk om uw tweede verblijf in het buitenland te financieren met een wederopname van uw huidige hypotheek. Het maakt in dat geval voor de bank niet uit in welk land of regio waar uw buitenlandse woning gelegen is. Het aflossen van de financiering wordt dan gewoon gewaarborgd.

Lombardkrediet

Sommige Belgen maken ook gebruik van het Lombardkrediet. U leent in dat geval geld in België. Met dit krediet krijgt u een waarborg door een zogenoemde inpandgeving van een effectenportefeuille. U krijgt toestemming om een bepaald bedrag te lenen maar dit is afhankelijk van o.a. de waarde van de tegoeden die in pand zijn gegeven alsmede van de liquiditeit, de aard en de volatiliteit daarvan.