Het lijkt misschien wel wat omslachtig, maar geld lenen zonder bank is dat zeker niet. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het wel degelijk mogelijk om zonder de tussenkomst van een bank geld te lenen en daarnaast is het zelfs een heel stuk makkelijker dan vaak wordt gedacht. Op deze manier lenen kent echter wel wat voor en nadelen die wij zo goed mogelijk zullen proberen uit te leggen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Verschillende mogelijkheden geld lenen zonder bank

Er zijn tal van mogelijkheden om buiten de bank om geld te lenen en de bekendste vormen van lenen, indien het om een kleine lening gaat zijn het zogeheten microkrediet en de minilening de twee bekendste.
Bij dit soort leningen gaat het over het algemeen om kleinere leningen van meestal een maximale hoogte van €1000. De voordelen van dit soort leningen zijn dat er geen bank tussen zit, ze laag zijn, ze snel terugbetaald dienen te worden waardoor u er niet lang aan vast zit.

Dat laatste wordt ook door veel mensen gezien als een nadeel, doordat het geleende bedrag snel (vaak binnen 30 tot 45 dagen) terugbetaald moet worden. Wanneer u op zoek bent naar een grotere lening, zonder de tussenkomst van een bank en die u het liefste gespreid en op lange termijn kunt terugbetalen dan zult u al gauw aan bedrijven zoals hellodeevie moeten gaan denken.Waarom geld lenen zonder bank

De reden dat veel mensen er voor kiezen om een lening aan te gaan zonder een bank is dat banken alles willen weten zoals bijvoorbeeld de reden waarom u de lening wilt aangaan en wat er precies met het geld gedaan gaat worden.

Veel mensen vinden het vervelend om tot in detail verantwoording af te moeten leggen over hetgeen zij met het geld gaan doen. Door geld te lenen zonder bank voorkomt u dit en kunt u zonder zorgen en met de nodige privacy lenen.

De risico’s geld lenen zonder bank

Er zitten een aantal risico’s vast aan het lenen zonder tussenkomst van een bank. Zo zijn bijvoorbeeld de rentes bij andere kredietverstrekkers vaak hoger en de overeenkomsten minder duidelijk. Door de rentes van verschillende aanbieders te vergelijken, samen met de algemene voorwaarden loopt u het minste risico.

Helaas bestaan er ook malafide geldverstrekkers. Deze verstrekken misschien wel geld, maar zijn niet transparant over de rentes en het termijn waarin het geleende geld terugbetaald dient te worden. Betaalt u niet tijdig, dan loop u vooral bij dit soort geldverstrekkers het risico dan er zogenaamde boeteclausules in werking zullen treden en dat u vervolgens enorm hoge boetes zult moeten betalen.

U kunt dit voorkomen door de geldverstrekker goed te controleren, door bijvoorbeeld de ervaringen van andere mensen op het internet op te zoeken. Natuurlijk is het ook belangrijk om altijd de overeenkomst die u moet tekenen goed door te lezen en vooral de kleine lettertjes. Het kost misschien even tijd, maar kan u wel heel veel geld besparen op de lange termijn.

Laat u goed informeren, zoek meer informatie over de kredietverstrekker en wanneer u er geen vertrouwen in heeft doe het dan vooral niet! Lees meer informatie op onze website over geld lenen en lenen zonder bank.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be