Tien tot vijftien jaar terug moesten we voor elke bankverrichting ook effectief naar een bankkantoor stappen. Aanschuiven in de rij, je beurt afwachten en als het aan jou was hopen op een snelle verwerking. Je kon er terecht voor geld te halen, geld op je rekening te plaatsen. Informatie over leningen en dergelijke meer kon je op afspraak bekomen bij een bank medewerker.

De komst van het internet heeft het voor zowel consumenten als banken makkelijker gemaakt om de diensten aan te vragen of bekend te maken. Op de websites van de banken kan je nagaan wat ze aanbieden, hoeveel het je kost en hoe je de procedure kan starten. Kortom, heb je iets nodig i.v.m geld, je overschrijvingen of leningen, je kan nu alles via het internet regelen en overmaken. Handig toch.

Maar dezer dagen kan je ook geld lenen zonder een bank. Inderdaad, zonder tussenkomst van een bank kan je een lening aanvragen. Dit zijn banken die uitsluitend via het internet actief zijn en hun diensten via een website aanbieden. Je kan via de website steeds een aanvraag indienen voor een lening. Heb je toch vragen, dan bel je naar een helpdesk die vaak ruime kantooruren heeft zodat je op alle momenten van de dag en soms in het weekend je vragen kan afvuren.

Het is wel belangrijk om zelf al de afweging te maken of je wel een lening nodig hebt. Er is niemand om je te adviseren dus je moet zelf de beslissing nemen. Ook het vergelijken van banken welke je zal kiezen om een lening aan te vragen. Het is van belang om een goede keuze te maken, aangezien je toch enkele jaren die lening zal moeten afbetalen. Vergelijk service en kosten percentages van deze banken en speel ze indien mogelijk tegen mekaar uit. Het is de bedoeling van banken om zoveel mogelijk leningen te verstrekken, want daar halen ze inkomsten uit. Het is ook bij een lening mogelijk af te dingen op de kosten percentage.

Geld lenen zonder een bank, als je erover nadenkt is dit helemaal in met de huidige maatschappij. Bedrijven besparen waar ze kunnen en zetten optimaal in op hoe ze hun consumenten kunnen bereiken. Het internet is de snelste manier en dus gaan banken het met mekaar uitvechten in cyberspace. Ze willen elk de meeste bezoekers en klanten verkrijgen, dus daar doen ze hun uiterste best voor.

Mogelijk denk je dat geld lenen zonder bank ervoor kan zorgen dat er geen controle wordt gedaan op je huidige situatie. Maar ook deze internet banken gaan na bij de Nationale Bank van België wat je status is en hoeveel leningen je al hebt lopen. Dus wie al financiële problemen heeft zal mogelijk ook bot vangen bij een lening aan te vragen op deze manier. Onvoorziene kosten kan je altijd betalen door een lening. Ga na wat je nodig hebt, op welke termijn je wil betalen en met wie je in zee gaat. Er is een waaier aan opties om geld te lenen zonder bank.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be