Geld lenen zonder onderpand

Bij het afsluiten van een lening wordt er bijna altijd om een onderpand gevraagd. Dit vraagt de kredietverstrekker om zeker te zijn dat ze het geleende geld met rente weer terugkrijgen. Als u dit geld niet op kan hoesten, kunnen zij uw onderpand gebruiken als krediet. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het afsluiten van hypotheken op huizen of bij grote verbouwingen. Er zijn echter een aantal leningen waarvoor geen onderpand wordt gevraagd. Wilt u geld lenen zonder onderpand, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag!

Wanneer geld lenen zonder onderpand?

Sommige specifieke leningen vragen geen onderpand. Denk bijvoorbeeld aan een lening voor een auto. In dat geval kunt u vaak een lening afsluiten bij de garagehouder. De desbetreffende auto fungeert dan als onderpand. Let wel op dat de looptijd van uw lening korter is dan de levensduur van de auto. Anders betaalt u nog jaren nadat u de auto hebt ingeruild voor die lening. Dat is gewoon niet realistisch. Over het algemeen kunnen we stellen dat geld lenen zonder onderpand enkel mogelijk is bij persoonlijke leningen. Hierbij gaat het meestal om relatief kleine leningen, bedragen tot ongeveer dertigduizend. Ondanks dat de kredietverstrekker dan niet om een onderpand vraagt, zal deze alsnog uw financiële verleden controleren. Als de kredietwaardigheid in orde is, zal de bank u waarschijnlijk een lening tegen een lagere rentepercentage aanbieden. Bijna 85% van de leningen zonder onderpand worden afgewezen op basis van kredietwaardigheid!

Banken waar u geld kan lenen zonder onderpand

Er zijn diverse kredietverstrekkers, die erom bekend staan dat zij gemakkelijk geld uitlenen zonder onderpand. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak bij speciale ondernemersbanken die stellen dat de ondernemers zelf heel goed weten wat goed is voor hun onderneming, aldus de bank Biznir. Persoonlijke leningen worden ook wel eens afgesloten in het buitenland. Hier zullen zij minder snel uw financiële verleden kunnen natrekken. Reken echter wel op vragen, zoals: ‘waarom leent u niet in uw eigen land?’. U moet dus wel met een goed verhaal op de proppen komen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be