Een lening aanvragen lijkt misschien gratis, als je op de website van een bank surft moet je niets betalen voor informatie of voor een simulatie. Ook niet als je in een bankkantoor zit, je kan zoveel vragen stellen als je maar wenst, je hoeft niet langs de kassa daarvoor. Waarom is de artikel titel dan ‘goedkoop geld lenen’?

Een bank is net als eender andere winkel, zij moeten winst maken op het verkopen van diensten. Je moet al betalen voor een bankrekening met online banking. Mogelijk heb je een visa kaart waarvoor je jaarlijks moet betalen. Een lening erbij nemen kan, maar ook hier zal je kosten voor moeten betalen.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Hoeveel die kosten precies zijn, is afhankelijk van enkele facturen. De eerste is het bedrag dat je wenst te ontlenen. Voor een aankoop van een wasmachine of vaatwasser met een lening zal je heus niet zoveel kosten moeten betalen, aangezien het aankoopbedrag nog zeer laag is. Wil je een auto kopen, dan zal dat bedrag al iets hoger komen te liggen. Je hebt namelijk heel wat verschillende merken en uitvoeringen in auto’s. Een huis of appartement zal waarschijnlijk het meeste kosten wat we ooit willen kopen in ons leven. Daarvoor kan en moet je vaak gaan lenen, zoveel geld heeft niet iedereen op de rekening staan.

Comfort loan NL Image Banner 840 x 150

De termijn waarop je wenst af te betalen speelt ook een rol. Wens je lang of kort terug te betalen. Een korte afbetaling heeft als voordeel dat de lening snel achter de rug is en je hebt ook minder kosten op de lening moeten terug betalen. Best wel een voordeel, want het kost je gewoon minder geld. Op langere termijn, dan ligt het afbetalingsbedrag lager per maand, maar je moet ook meer kosten betalen. Net omdat je meer maanden aan het afbetalen bent. Het is wat wikken en wegen in dit geval. Kijk goed wat je maandelijks aankan op af te betalen en zorg dat je betaaltermijn niet al te lang is.

Nieuwe plannen? Geld nodig?

Een derde factor is de reden waarom je moet lenen. Een korte afbetaling voor een wasmachine zal niet zoveel kosten met zich meebrengen, een afbetaling voor een woning des te meer. Net omdat het bedrag zoveel hoger is en je op zeer lange termijn moet terug betalen zal het percentage kosten lager liggen, maar door de duurtijd komt er een aanzienlijk bedrag bij. Naast het kapitaal dat je moet terug betalen komen er de kosten dus bij. Hoe kan je nu precies goedkoop lenen?

Goedkoop lenen kan je doen door te vergelijken. Banken moeten winst maken, maar ook zoveel mogelijk klanten binnen halen. Ze lokken klanten door een laag kostenpercentage. Daar kan jij dan je voordeel mee doen. Want dan ga je een lening aan voor bijvoorbeeld een auto, maar je moet minder af betalen omdat je een goedkope lening te pakken hebt. Vergelijk door een lening simulatie te doen, dat kan op elke website van een bank. Voer de gevraagde gegevens in op de simulatie pagina en al snel zal je resultaat zien.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be