Dagelijks zijn veel Belgen op zoek naar een voordelige autoverzekering maar het blijkt nogal eens dat ze toch nog teveel betalen. Hoe dit komt leggen we je uit op deze pagina. Daarbij doorloop je in feite 2 stappen.

Stap 1: Welke dekking is geschikt voor jou?

  • Belangrijk is het altijd om na te gaan in hoeverre jij gedekt wilt worden tegen schade. Een nieuwe auto moet je sowieso altijd All-risk laten verzekeren. Uiteraard is dit een persoonlijke keuze maar stel dat je dit niet doet en je rijdt je wagen vervolgens Total loss, dan krijg je de nieuwwaarde sowieso niet vergoedt. Je wilt de goedkoopste autoverzekering vinden maar niet tegen elke prijs toch? Heb je geen nieuwe auto? Dan is een All-risk verzekering meestal overbodige luxe, tenzij de auto niet ouder is dan 4 jaar oud.
  • Heb je echter geen gloednieuwe auto maar is je auto niet ouder dan 4 jaar? Dan heeft de auto nog voldoende waarde om deze goed te laten verzekeren. Zoals we hiervoor al schreven is het afsluiten van een All-risk autoverzekering dan de meest logische keuze. Stel jezelf altijd de vraag of je een soortgelijke wagen kunt aanschaffen indien je huidige auto door een ongeluk Total loss wordt verklaart.
  • Is jouw auto echter ouder dan 4 jaar? En jonger dan 10 jaar? Dan is de waarde van je auto zodanig laag dat een All-risk verzekering niet meer uitkan. Toch is je auto nog voldoende waard om goed te laten verzekeren. We raden je aan om een WA+ Beperkt Casco verzekering af te sluiten. Mocht je door de fout van een andere wegbestuurder schade krijgen aan je auto, dan krijg je de kosten hiervan vergoedt. Bij een Total loss krijg je vaak zelfs de dagwaarde nog terug. Deze verzekering met extra dekking is niet goedkoop maar ook zeker niet de duurste. In stap 2 leggen we je uit hoe je zelf nog kunt zorgen voor een lagere premie.
  • Waarschijnlijk wist je al wel dat de WA autoverzekering een verplichte autoverzekering is. Met deze verzekering wordt de schade door de verzekeraar vergoedt die je veroorzaakt bij een andere autobestuurder. Doorgaans sluiten autobezitters deze verzekering af voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar oud. Schade aan je eigen wagen wordt nooit door de verzekeraar vergoedt.

BENL Corona Frog A

Stap 2: Zelf de hoogte van de premie beïnvloeden

Je vind de goedkoopste autoverzekering alleen indien je kiest voor de basisverzekering, namelijk de verplichte WA verzekering. Daarnaast moet je dan wel zelf de premiekosten in de hand houden. Want dat is zeker mogelijk. Datgene wat je maandelijks aan premie betaalt wordt namelijk door o.a. de onderstaande zaken bepaald.

  • Ga altijd na of je recht hebt op een collectiviteitskorting.
  • Let op: Ook pensioengerechtigden kunnen nog steeds recht hebben op deze korting.
  • Kijk naar je schadevrije jaren: Heb je al enkele jaren lang geen schade doorgegeven aan je verzekeraar? Dan ontvang je bij je nieuwe autoverzekeraar no-claimkorting. Deze korting kan behoorlijk oplopen.
  • Het eigen risico: Je verzekering maak je heel wat goedkoper door het eigen risico te verhogen tot het maximale. Je betaalt dan fors minder premie per maand en dus per jaar.
  • Voor degenen die wat geld op de rekening hebben staan: Betaal jouw premie gewoon direct voor het gehele jaar. Je ontvangt dan korting op je premie.
Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be