Iedereen wil geld verdienen en de meeste mensen zijn dagelijks op zoek naar geld.

Of je nu een ondernemer bent of een werknemer bij een bedrijf: we leven allemaal in een kapitalistisch systeem, dus iedereen heeft geld nodig om rond te komen en te kunnen leven. Wat vele mensen niet weten is dat je bij het verkrijgen van geld of money een mindset kunt ontwikkelen die ervoor gaat zorgen dat je gemakkelijker, sneller en meer money kunt gaan verdienen. Hoe dat precies werkt, vertellen we je heel graag in dit artikel over de gouden money mindset. We gaan dieper in op deze mindset en geven je 6 tips ter verbetering.

Wat is een money mindset?

Een money mindset is een mindset, een manier van denken die je gedrag beïnvloedt, die gericht is op het verdienen en/of verkrijgen van geld. Vele ondernemers hebben deze mindset van nature, omdat ze iedere dag hun bedrijf draaiende moeten houden en niet iedere maand een vast bedrag aan salaris ontvangen als medewerker van een bedrijf. Maar ook als je geen ondernemer bent, kun je deze money mindset ontwikkelen. Het is namelijk heel erg gericht op hoe jij denkt en dat je met je eigen gedachten echt je handelingen en dus ook je resultaten kunt gaan beïnvloeden. Hoe precies? Dat vertellen we je ook heel graag in de volgende alinea.

Visualiseren is in deze zin heel belangrijk. Met het visualiseren van een situatie die voor jou ideaal zou zijn, kun je deze situatie echt werkelijkheid laten worden. Een money mindset is iets wat je jezelf moet aanleren, maar als je deze mindset eenmaal hebt, dan is het geweldig en zul je er een leven lang plezier aan beleven. En niet alleen het hebben van een positieve en optimistische mindset is prettig, ook de resultaten die daaruit voortvloeien zijn natuurlijk heel prettig. Hieronder vertellen we je graag nog meer over waarom het slim is om je money mindset te verbeteren en daarna geven we je maar liefst 6 tips hoe je deze kunt verbeteren.

Waarom je money mindset verbeteren?

Een gouden money mindset gaat niet alleen maar over geld verdienen als resultaat. Het gaat ook over hoe je in het algemeen in het leven staat en als jij een perfecte gouden money mindset hebt, dan zal dat ook op andere dingen afstralen. Maar een money mindset krijg je niet zomaar en daarom is het goed om tips daarvoor te krijgen, zodat je aan de optimale mindset kunt gaan werken. Hoe zit het precies? Waarom is het goed om deze mindset te verbeteren naast dat je er op allerlei terreinen voordelen uithaalt? Het is goed omdat je door het verbeteren van je mindset ook meer inzicht zult gaan krijgen in de persoon die jij bent.

Naast dat je een financieel overzicht moet maken en weet wat je uitgeeft en wat er maandelijks binnenkomt, krijg je ook overzicht in je algehele leven, wat belangrijk voor jou is en wat je ideale financiële situatie is en hoe je hiernaar toe kunt gaan werken. En als dit eenmaal lukt, als je dus een gouden money mindset krijgt en je gaat ook echt verandering zien, dan zul je hier ongetwijfeld veel vertrouwen van krijgen en dan gaat je weer helpen voor de lange termijn. Ben jij er klaar voor om iedere dag consequent aan jouw gouden money mindset te gaan werken? Lees hieronder alle 8 tips die we je graag geven voor jouw mindset.

6 tips om je money mindset te verbeteren

  1. Bedenk hoe je money mindset nu is

Voordat je begint met het vormgeven van je eigen gouden money mindset is het verstandig om te bedenken hoe je money mindset nu is. Als je opstaat, denk je dan meteen aan geld verdienen en aan de manieren waarop je dit kunt doen of ben je met totaal andere zaken bezig? Hoe denk je over geld? Hoe belangrijk vind je het? En heb je er al over nagedacht op welke manieren je allemaal geld kunt gaan verdienen? Dit is de eerste tip die we je graag willen geven. Bedenk hoe je money mindset nu is. De vragen hierboven kunnen je helpen bij het vormgeven van de money mindset. Geef antwoord op de vragen door het op te schrijven.

Als je alles hebt opgeschreven, kijk dan naar het papier. Welke indruk krijg je nu van deze mindset? Hoe zou je de persoon omschrijven die deze mindset heeft? Nu is het van belang om stappen te gaan maken in dit proces. Dus je weet nu ongeveer hoe je money mindset is, maar je wilt ook weten hoe je gouden money mindset moet gaan worden. We vertellen je daar graag meer over in de onderstaande alinea, zodat je vandaag nog ambitieus te werk kunt gaan.

  1. Bedenk hoe je money mindset moet gaan worden

Nu heb je een idee van hoe jij money mindset op dit moment is. Maar ongetwijfeld is jouw money mindset nog niet een gouden money mindset. Daarvoor moeten nog wat zaken gebeuren. Bedenk hoe jouw money mindset moet gaan worden. En dit betekent nog niet dat je jouw financiële situatie moet visualiseren, maar wel wat voor jou de perfecte mindset zou zijn. Belangrijk hierin is om dit gedetailleerd te doen. Op deze manier krijg je namelijk een heel realistisch en haalbaar beeld in plaats van dat je het in grote lijnen uitdenkt, beschrijft of opschrijft voor jezelf. Als je dit hebt gedaan, is het tijd om een financieel overzicht te maken.

  1. Maak een financieel overzicht

Het maken van een financieel overzicht is helemaal niet ingewikkeld. Pak je bankrekening erbij en noteer van de afgelopen drie of zes maanden alle inkomsten en alle uitgaven. Je kunt dit ook onderverdelen in categorieën, zoals voeding en bijvoorbeeld leuke dingen. Het is goed om in kaart te brengen hoe jouw financiële situatie nu is en door dit te doen, krijg je automatisch meer financieel overzicht. Zo weet je hoe je ervoor staat en op welke zaken je kunt besparen en welke zaken juist financieel goed gaan. Met dit overzicht kun je een plan gaan maken hoe jouw meest perfecte financiële situatie er precies uit moet gaan zien.

  1. Visualiseer je ideale financiële situatie

Zoals vaker gezegd in dit artikel over jouw perfecte financiële situatie en jouw gouden money mindset is visualiseren enorm belangrijk. Visualiseren zorgt er namelijk voor dat je het echt voor je gaat zien en dat vergroot weer de kans dat het daadwerkelijk gaat gebeuren, dat je gewoon echt de mindset gaat krijgen die je wilt plus de resultaten die daaruit voortvloeien. Visualiseren kun je het beste doen door je ogen dicht te doen en helemaal in gedachten terug te gaan naar de basis, naar de voor jouw ideale financiële situatie. Neem hier echt alle tijd voor en houd minstens vijftien minuten je ogen dicht, totdat je jouw situatie echt voor je ziet.

  1. Bespreek je mindset met je vrienden en familie

Een succesvol project of een succesvol idee komt niet van de grond als het in de gedachten van één persoon blijft. Daarom is het altijd van belang om je mindset te delen met andere mensen, zoals vrienden en familie. Als je op basis van onze tips een mindset hebt ontwikkeld, hoe het nu is en hoe je wilt dat het is, en de verschillen daartussen, dan is het een goed idee om dit voor te gaan leggen aan vrienden en familie. Hoe kijken zij naar jouw mindset nu en naar de verschillen tussen de mindset die je nu hebt en die je graag wilt hebben? Zijn er mensen in je omgeving die misschien nog tips hebben voor een nog betere money mindset?

  1. Vind nieuwe manieren om geld te verdienen

Alle tips die we je tot nu toe hebben gegeven, zitten erg in de voorbereiding. Het is ook goed om wat meer in de praktijk te gaan kijken hoe je al jouw gouden money mindset kunt gaan krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van nieuwe manieren om geld te verdienen? Veel mensen denken dat dit heel ingewikkeld is en dat geld verdienen alleen kan via het verkrijgen van een baan bijvoorbeeld. Maar sta eens stil bij de talenten die je hebt. Waar ben je heel goed in? Misschien kun je wel goed tekenen, steek je hier uren in als hobby, maar is het niet veel leuker om te kijken of je deze tekeningen aan vrienden en familie kunt gaan verkopen?

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be