Snel geld lenen op een eenvoudige wijze? Helaas is het voor ons Belgen op een reguliere wijze niet mogelijk om een ‘snelle lening’ af te sluiten. Tenminste, niet binnen 1 dag. Voor een kredietbeoordeling nemen Belgische banken de tijd. Echter wil een bank graag naar u luisteren.

Mocht u dringend geld nodig hebben en u bent daarvoor afhankelijk van een krediet, dan raden we u aan om telefonisch contact op te nemen met uw eigen bank en de situatie uit te leggen. Wellicht dat de bank uw kredietaanvraag sneller wil beoordelen, zodat deze zo min mogelijk vertraging oploopt.

Toekennen lening kan dagen en zelfs weken duren

In België is snel geld lenen met een minilening niet meer mogelijk. In Nederland kan dat nog wel maar ook daar zijn de regels voor kleine leningen met korte looptijden aangescherpt. Heeft u snel geld nodig, dan wordt uw aanvraag op z’n vroegst binnen 24 uur beoordeeld. Gaat de bank akkoord, dan ontvangt u doorgaans pas na 3 tot 10 werkdagen het geld op uw rekening (in het geval van een lening op afbetaling).

Vraagt u voor andere doeleinden, zoals voor een nieuwe auto of een verbouwing, geld aan? Dan kan het wel een maand duren voordat de lening wordt verstrekt. Dit is o.a. het geval bij de woonlening.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Uw aanvraag bespoedigen

U kunt zelf een aantal dingen doen zodat uw bank zo snel mogelijk aan de slag kan gaan met uw aanvraag. Sneller geld lenen kunt u bespoedigen door al direct uw dossier mee te sturen met uw aanvraag. Daarmee kan u wel degelijk een kredietaanvraag versnellen. Bij het ontbreken van belangrijke gegevens kan een bank een leningaanvraag weigeren óf voorstellen akkoord te gaan met een hogere interesttarief.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be