In dit artikel leggen we u uit hoe een virtuele kredietkaart werkt. Dit soort creditcards zijn tegenwoordig in opmars. Daarom is het belangrijk om, indien u een dergelijke kaart wilt aanvragen, kennis te hebben van de veiligheidsaspecten.

Online veiligheid met virtuele kredietkaart

Omdat tegenwoordig 6 op de 10 mensen in België online aankopen doen, is het belangrijk om kennis te hebben van veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen. Op het internet is het, net zoals in het fysieke dagelijks leven, zeer belangrijk om u te laten beschermen. Alleen dan blijven uw gegevens veilig en kunnen hackers daarmee niet aan de haal gaan. Fraude wordt vaak gepleegd door daders die toegang hebben tot online persoonlijke en financiële gegevens van slachtoffers. De virtuele kredietkaart dankt zijn opkomst juist omdat men daarmee op een veilige manier online kan betalen. Voor degenen die niet weten wat zo’n kaart is, geven we hieronder eerst even een beknopte uitleg daarvan.


Wat is een virtuele kredietkaart?

Een virtuele kredietkaart noemt men ook wel gewoon een virtuele bankkaart. Daarmee kunt u zeer veilig online betalingen en transacties doen. Elke transactie geschiedt digitaal. Virtueel dus. Met deze kaart vult u een gewone betaalkaart uitstekend aan. Vanaf de kredietkaart wordt een X bedrag overgeschreven naar uw (tijdelijke) digitale kredietkaart. In principe is er geen verschil tussen de werking van een gewone creditcard en een virtuele creditcard. In beide gevallen is er namelijk sprake van een veiligheidscode (CVC). Ook is er een vervaldatum (einddatum) opgenomen in de overeenkomst. Tevens staat de kaart op uw naam en beschikt u over een uniek kaartnummer. De virtual creditcard is puur een digitaal product. U ontvangt geen fysieke pas.

Verschillen

Met een klassieke kredietkaart krijgt u eenmalig een kredietkaartnummer, vervaldatum plus tevens een unieke veiligheidscode. Bij een virtuele kredietkaart ontvangt u die bij elke aankoop. Dat is enorm veilig. Zo ontvangt u de virtuele gegevens van de bank, webshop of app bij elk bezoek. Niemand kan dus met uw gegevens aan de haal gaan, aangezien deze continu veranderen.

Voordelen

De verkopers bij wie u producten afneemt, die krijgen nooit uw kaartnummer te zien. Elke transactie die u doet is 100% veilig. Een virtual creditcard bestaat tijdelijk. Uw huidige, echte kredietkaart wordt niet betrokken bij transacties. Die gebruikt u alleen om saldo over te maken naar uw virtuele kaart.

Nadelen virtuele kredietkaart?

Bij elke aankoop die u wilt doen met uw virtuele kaart, dient u een juist geldbedrag in te vullen. Deze kaarten zijn namelijk alleen geldig voor specifieke betalingen/transacties en dus beperkt geldig.

Veilig online shoppen

Hoe het ook zij: Veilig online shoppen doet u met een virtuele kredietkaart absoluut! Op dit moment is er helaas nog niet veel aanbod waaruit u kan kiezen. De verwachting is wel dat er snel meer creditcard aanbieders met een dergelijk betaalsysteem komen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be