Verstandig is het om nog voordat u een autolening aanvraagt, voor uzelf na te gaan wat de totale kosten worden van uw aankoop. Houd met name rekening met de variabele kosten. Die kunnen aanzienlijk oplopen en deze worden vaak over het hoofd gezien. Bij de meeste banken kunt u deze kosten laten meefinancieren. Hieronder brengen we voor u in kaart hoe u de totale kosten kunt berekenen.

Santander krediet

Vaste kosten auto berekenen

Natuurlijk hangt de hoogte van uw toekomstige lening vooral af van de aankoopprijs. Dit is een vaste kostenpost. Toch heeft u hier veel invloed op. Zo kunt u bijvoorbeeld pas overgaan tot een aankoop indien de prijs van de auto in kwestie is gedaald. Ook voor nieuwe wagens geldt dat de prijzen vroeg of laat dalen, bijvoorbeeld als er nieuwe modellen op de markt komen.

Btw en vaste kosten

Over de aankoopprijs dient er ook in België btw afgedragen te worden. De btw is daarom een vaste kostenpost en deze kunt u laten opnemen in de autolening. Naast de btw staan ook de hoogte van de belastingen vast. U betaalt verkeersbelasting en Belasting op de Inverkeersstelling. Informeer bij uw bank of het mogelijk is deze vaste kosten te laten opnemen in uw lening.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Verzekering

Naast de btw en de belastingen moet u zich ook laten verzekeren als autorijder. De hoogte van de premie van de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering hangt o.a. af van de auto, uw leeftijd, de woonplaats, etc.

Sluit voor variabele kosten eventueel een extra kredietje af

Uw auto moet ook onderhouden worden. De kosten daarvan behoren tot de variabele kosten. Want deze zijn immers lastig in te schatten. Toch kunt u een ruwe inschatting maken door bijvoorbeeld te berekenen hoeveel kilometers u jaarlijks maakt, wat de kosten zijn voor tenminste één jaarlijkse onderhoudsbeurt, etc. Bij sommige banken is het mogelijk om naast de autolening ook nog eens een klein kredietje af te sluiten om deze variabele kosten te kunnen opvangen mocht u daar op een bepaald moment het geld niet voor hebben.

Andere variabele kosten:

Winterbanden
Pechhulp
Carwash
Nieuwe olie
Etc.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be