Een klein bedrag lenen?

Wellicht kunt u eerst de vraag beantwoorden hoeveel geld u zou willen lenen. Is klein bijvoorbeeld honderd, tweehonderd euro of toch al meer? Er zijn verschillende mogelijkheden en instanties waarbij u officieel een dergelijk bedrag kunt gaan lenen. Wellicht wilt u het toch eens anders proberen en wilt u bijvoorbeeld bij een vriend of vriendin gaan lenen. Of familie zoals uw vader of moeder. Dit is natuurlijk ook mogelijk.

Zo kunt u de rente wat lager houden, dan op websites die kleine bedragen uitlenen. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een zogenaamde minilening. In dit geval kunt u snel een klein bedrag lenen, maar dient u rekening te houden met een zeer hoge rente (eigenlijk spreken we van een leenkost) en met een zeer korte aflossingstermijn, welke maximum 3 maanden kan bedragen.

Snel lenen

Niet ingewikkelde contracten waar u meer dan twee jaar aan vast zit. Nee, gewoon even snel wat geld lenen. In principe is dat helemaal geen probleem en zijn er tegenwoordig genoeg bedrijven, instellingen, banken en websites die leningen verstrekken en dit ook aanbieden. U kunt eerst de keuze maken en onderzoek doen waar u geld kunt lenen en hoe snel.

Bij sommige banken kunt u al met één afspraak in de middag bijvoorbeeld op kantoor de lening rond hebben. Dan kunt u heel snel lenen eigenlijk. Wilt u nog sneller lenen? Dan kunt u het eens proberen bij vrienden, vriendinnen, kennissen of familie. Wellicht willen zij u uit de brand helpen. Maar ook dan is het noodzaak om alles even snel en goed op papier te zetten, want ook met uw beste vriend of met uw familie kunnen er ruzies ontstaan.

Flitskrediet

Het kan voorvallen dat u in een situatie terecht komt waarin u nood heeft aan een klein beetje extra ademruimte. In dat geval kan een flitskrediet de uitkomst bieden. Een flitskrediet, ook wel minikrediet genoemd, is een krediet waarbij er sprake is van een klein bedrag in combinatie met een korte aflossingstermijn. Het bedrag betreft vaak slechts enkele tientallen tot honderden euro’s waarbij het bedrag over een termijn van maximum drie maanden terugbetaald dient te worden. Typisch voor een flitskrediet is ook dat er geen “echte” rente in rekening wordt gebracht, maar zogenaamde leenkosten.

Deze leenkosten variëren van aanbieder tot aanbieder, maar zijn vaak in vergelijking met het geleende bedrag aanzienlijk. Sluit een flitskrediet dan ook alleen maar af wanneer u echt niet anders kan en wanneer u er zeker van bent dat u het bedrag en de extra kosten over de gestelde (korte) termijn kunt aflossen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be