Iedereen maakt het wel eens mee: de wasmachine is versleten, de keukenrobot doet het plots niet meer of de televisie is stuk. Het zijn plotse tegenslagen die meestal dringend moeten worden opgelost. Enkele dagen zonder deze elektrische toestellen is geen probleem, maar de aankoop van een nieuw vervangmodel kan geen maanden worden uitgesteld. Voor veel mensen is het niet eenvoudig om zo’n bedrag op te hoesten. Dat beseffen de verkopers maar al te goed en daarom is het vaak mogelijk om een product op krediet te kopen.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Hoe werkt kopen op krediet?

Kopen op krediet is vrij simpel. Het gaat er simpelweg om dat het totaalbedrag wordt verdeeld over enkele periodes waarin betaald wordt. Meestal opteren mensen voor een betaling per maand, omdat dat makkelijkst in te calculeren is. Zo kan een televisie die 800 euro kost worden afbetaald op een jaar tijd. De maandelijkse kosten bedragen dan 66,67 euro. Vaak zullen de kosten iets hoger liggen dan wanneer het product in één keer wordt afbetaald.

Kopen op krediet is handig, maar pas op!

Het is wel duidelijk dat een aankoop op krediet een goed alternatief is wanneer het geld niet direct beschikbaar is. Toch moet je oppassen met dergelijke aankopen en er zeker niet in overdrijven, aangezien meerdere aankopen ervoor zorgen dat de maandelijkse kosten blijven oplopen. Op die manier is het misschien niet meer mogelijk om alles tijdig af te betalen. De regel is ook hier om eerst en vooral te proberen de aankoop direct te financieren. Eerst moet dus worden nagegaan hoeveel kapitaal beschikbaar is en indien het mogelijk is om even te wachten alvorens het product te kopen, kan er nog altijd gespaard worden. Kopen op krediet is dus een makkelijke en handige oplossing, maar dient enkel te worden gebruikt in geval van nood. Zo voorkom je enorm lange rekeningen op het eind van de maand van allerlei producten die nog afbetaald moeten worden.

NL PAT - Mensualites - October - 840x150

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be