Het kan voorkomen dat u geld nodig heeft en u een lening wilt afsluiten. In dat geval kunt u natuurlijk aankloppen bij een bank, echter rekenen deze banken vaak hoge rentetarieven en kan het zijn dat u al een krediet heeft lopen bij de bank. In één of beide van deze gevallen is het dus niet fijn om bij de bank aan te kloppen voor een lening. Tegenwoordig kunt u ook eenvoudig krediet afsluiten zonder bank. Het is wel belangrijk om te weten wat daarbij komt kijken, omdat het niet altijd verstandig is om een krediet af te sluiten zonder bank.

Alternatieve Kredietverstrekkers
Een van de mogelijkheden om krediet af te sluiten zonder bank, is een krediet online aanvragen. Op het internet zijn verschillende kredietverstrekkers te vinden, welke graag een krediet aan u verstrekken. De rentetarieven van deze verstrekkers ligt in bijna elk geval lager dan het tarief van een bank. Wel moet u nagaan of het krediet verstandig is om aan te vragen.

Controle Nationale Bank
Een krediet afsluiten zonder bank is niet altijd mogelijk. Bij een aantal gevallen zal er gecontroleerd worden dat u niet te veel geld leent. Bij banken wordt bijna altijd gecontroleerd welke leningen u heeft lopen. Bij een andere instelling kan dit ook het geval zijn. Denk hierbij niet alleen aan het omzeilen van deze controle. Deze controle is er immers om ervoor te zorgen dat u niet te veel schulden krijgt.Kosten en rente
Het krediet heeft verschillende kosten. Zoals eerder vermeld zijn de rentetarieven bijna altijd lager dan bij een bank, echter kunnen er wel administratie- en verwerkingskosten bijkomen. Let hier dus goed op, want voor u het weet betaalt u toch meer dan bij het bank.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be