Als Nederlander in België lenen brengt verschillende voordelen met zich mee.

Vooral u niet wil dat u een codering bij het CKP krijgt is lenen in België een mooie en vrij eenvoudige oplossing. Een ander bijkomend voordeel is dat er op de Belgische financiële markt een bijzonder grote concurrentie geldt waardoor u vaak een goedkoper krediet af kunt sluiten dan in eigen land.

Hou er wel rekening mee dat u net zoals in Nederland bij een lening in België enkele documenten zult moeten kunnen voorleggen die aantonen dat u de mogelijkheid heeft om de afgesloten lening ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen. Banken zullen u in de meeste gevallen ook vragen waarom u ervoor kiest om in België te lenen en niet in eigen land. U kunt in dat geval als reden aanhalen dat u niet wenst dat de CKP zich gaat moeien met uw financiële situatie of dat het op vlak van rente interessanter is om in het kleine België te lenen.

Leningen vergelijken

Het spreekt vanzelf dat u zich zo goed mogelijk wenst te informeren alvorens een verbintenis aan te gaan met betrekking tot een krediet. U wil er namelijk natuurlijk zeker van zijn dat u het krediet in kwestie ook daadwerkelijk kunt terugbetalen. Het kan in ieder geval nooit kwaad om de verschillende kredieten, welke voldoen aan uw vereisten, tegenover elkaar af te wegen. Dit kan op verschillende manieren.
De meest gebruikte (en ouderwetse) manier is door contact op te nemen met een kredietverstrekker. Leg hem uw situatie uit en vraag of het mogelijk is om een voorstel te doen. Vermeld er duidelijk bij dat u openstaat voor verschillende mogelijkheden en kredietvormen en dat u deze graag tegenover elkaar wenst af te wegen om zo de beste keuze te kunnen maken. Een andere mogelijkheid is om op het internet te raden te gaan. Op zowat iedere financiële website vindt u voldoende informatie om de voorwaarden en kosten van verschillende kredieten te kunnen vergelijken. Verschillende websites bundelen deze informatie zelfs en doen het werk eigenlijk al voor u.