Voor de financiering voor een vakantie in de zomermaanden sluiten veel consumenten een lening voor een vakantie  af. Dat is niet vreemd, aangezien de vakantie met een gezin erg prijzig is. Uiteraard is sparen of direct betalen van de vakantie goedkoper dan een lening voor een vakantie afsluiten. Ondanks dat kunnen de kosten voor een lening behoorlijk variëren. Dat is onder meer afhankelijk van factoren als looptijd, rentepercentage en flexibiliteit van de lening.

Vakantielening

Indien je een lening voor een vakantie wilt afsluiten, is het logisch dat je dit zo voordelig mogelijk wilt doen. Over het algemeen heb je als consument drie mogelijkheden. De mogelijkheden zijn een minilening, doorlopend krediet en persoonlijke lening.

Minilening

De minilening is een snelle manier om geld te lenen, maar is tegelijkertijd ook een erg dure vorm van lenen. Het bedrag van de minilening staat veelal direct op de rekening en kan volledig online worden aangevraagd. Nadeel is de korte looptijd van de lening. Deze bedraagt gemiddeld 30 dagen. Hierdoor raken veel consumenten in de problemen en moeten ze een hoge boete betalen. Besluit je om een minilening af te sluiten? Bedenk dan goed dat de looptijd kort is en de boete en het rentepercentage hoger is dan de marktrente.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen. Dat wil zeggen dat je tussentijds boetevrij kunt aflossen en reeds afgelost krediet opnieuw kunt opnemen. Daarnaast staat het rentepercentage in verband met de marktrente. Ofwel: stijgt de marktrente, dan stijgt ook de rente van een doorlopend krediet. Daalt de marktrente, dan daalt ook de rente van het doorlopend krediet. In feite is een doorlopend krediet volledig variabel. De looptijd, rente en maandlasten kunnen maandelijks verschillen. Het is een veilige en goede manier om geld te lenen ter financiering van je vakantie.

BENL OCTOBER 2016 MYLINE FLEXIBILITE NL 840x150

Persoonlijke lening voor een vakantie

Een minder flexibelere vorm van lenen is het aangaan van een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening staat na het afsluiten van een krediet direct alles vast. Dat wil zeggen dat de rente, looptijd en maandlast vooraf zijn bepaald. Hierdoor is het niet mogelijk vervroegd boetevrij af te lossen. Over het algemeen geldt bij een persoonlijke lening: hoe korter de looptijd, des te lager het rentetarief. Dat is logisch, aangezien de kredietverstrekker bij een kortere looptijd minder risico loopt en dus een lager rentetarief kan hanteren.

Tevens hangt het rentetarief en maximaal te lenen bedrag af van persoonlijke omstandigheden van de kredietnemer die de kredietverstrekker in kaart brengt. Vraag om die reden bij meerdere kredietverstrekkers een offerte en vergelijk met behulp van vergelijkingstools diverse kredietverstrekkers.Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90Keuze lening voor een vakantie

Voor welke lening je uiteindelijk kiest kan per persoon verschillen. Uiteraard ben je op zoek naar de meest voordelige vorm van lenen. Omdat de marktrente, en dus de rente van een doorlopend krediet, geregeld fluctueert is het vooraf nauwelijks te bepalen welke vorm van lenen voordeliger is.

Vraag om die reden altijd meerdere offertes aan bij diverse kredietverstrekkers en vergelijk deze met elkaar. Overigens is het verstandig de lening voor een vakantie zo snel mogelijk af te lossen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het als zeer onprettig wordt ervaren om een lening voor een vakantie af te lossen, waarvan het doel verdwenen of reeds genuttigd is.

BENL - Mastercard - Liseret - October 2016 - 840x150

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be