Steeds meer mensen kiezen ervoor om een lening voor een zwembad af te sluiten, aangezien zij vaak niet over de benodigde financiële middelen beschikken om het uit eigen zak te betalen. Het afsluiten van een krediet is namelijk vaak minder nadelig dan mensen in eerste instantie denken.

Het afsluiten van een lening voor een zwembad

Veel mensen vinden het vaak spannend om een lening voor een zwembad af te sluiten omdat zij vaak denken dat ze later voor vervelende financiële verrassingen komen te staan die met de lening hebben te maken. Dit is een algemeen misverstand dat de laatste jaren is ontstaan door de media. Het enige grote nadeel dat het afsluiten van een lening voor een zwembad heeft is dat het geld kost.

De meeste mensen zijn prima in staat om hun lening terug te betalen. Het is vaak veel lastiger om een lening van de bank te krijgen dan gedacht wordt. Uw financiële situatie wordt namelijk uitgebreid onder de loep genomen, zodat de bank er min of meer van verzekerd is dat u in staat bent de lening terug te betalen binnen de afgesproken termijn. Hierbij wordt gekeken naar uw inkomsten (bijvoorbeeld salaris, andere inkomsten), uw uitgaven (bijvoorbeeld alimentatie, andere leningen) en andere persoonlijke gegevens. Ook wordt er altijd informatie aangevraagd bij de kredietregistratie, om er zeker van te zijn dat er geen andere schulden open staan, waarvan de bank niet op de hoogte is waardoor u niet in staat bent om de lening terug te betalen.

Mocht alles in orde zijn, dan zal de bank een voorstel doen met betrekking tot de lening voor een zwembad. In dit voorstel wordt een rentepercentage voorgesteld dat er betaald moet worden over het bedrag dat wordt geleend. Het rentepercentage is een vaste rente die ten tijde van de lening niet meer kan worden aangepast.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Ook vindt u in het voorstel van de bank een boete bedrag die u dient te betalen als u besluit de rente vervroegd af te lossen. Deze boete wordt vaak opgenomen in het contract, omdat het voor de bank nadelig is als u ervoor kiest om de lening vervroegd af te lossen. Zij lopen dan namelijk veel rente mis en dat willen ze uiteraard voorkomen. Het is dus vaak voordeliger voor u om de lening op de afgesproken wijze af te lossen in plaats van de schuld vervroegd inlossen.

Verder wordt vastgesteld binnen hoeveel termijnen de gewenste lening voor een zwembad moet worden terug betaald. Het maandbedrag dat u moet betalen is iedere maand hetzelfde, waardoor u precies weet wat u iedere maand kwijt bent. Hierdoor is het ook gemakkelijk om te berekenen wat de lening u uiteindelijk zal kosten.

Kortom, een lening voor het afsluiten voor een zwembad heeft minder nadelen dan vaak gedacht wordt. U hoeft niet bang te zijn dat u in beginsel de lening voor een zwembad niet terug kunt betalen, aangezien de bank er ook naar streeft dat u financieel in staat bent om de lening binnen een redelijke termijn terug te betalen.

DECDEMBRE-PAT-RESOLUTIONS-NL- 840x150

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be