Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren die een lening zonder bank mogelijk maken. Leningen zonder bank zijn erg populair geworden sinds de financiële crisis in Europa.

Het heeft alles te maken met het feit dat steeds meer mensen direct of indirect door deze financiële crisis in de problemen zijn geraakt en hierdoor bijvoorbeeld zijn geregistreerd bij het Bkr, waardoor ze geen lening met kunnen krijgen via de bank.
Wanneer u wat geld nodig heeft en dit niet via de bank kan krijgen vanwege zo’n registratie, of simpelweg omdat u het gewoonweg niet wilt regelen via een bank dan is het vaak lastig om hier een andere oplossing voor te vinden. Toch zijn er vandaag de dag steeds meer mogelijkheden op dit gebied en kan vrijwel iedereen een lening aangaan zonder tussenkomst van een bank, maar natuurlijk zitten hier wel wat haken aan ogen aan.

Lening zonder bank steeds makkelijker

Een lening afsluiten zonder bank is erg eenvoudig en kan zeer snel geregeld zijn echter moet u er wel bij stilstaan dat het hier vaak om kleinere leningen gaat van tot maximaal €1500 en deze moeten ook een stuk sneller terugbetaald worden in tegenstelling tot leningen bij een bank.

Een lening zonder bank afsluiten kan gemakkelijk via het internet en een simpele zoekopdracht in Google kan al helpen om een groot aantal aanbieders te vinden. Er zijn zeer veel verschillende aanbieders die u een lening zonder bank en zonder bkr check kunnen verstrekken en het geld kan in veel gevallen al binnen enkele minuten op de rekening staan.

zonder bank geld lenen

Wat voor leningen zijn er zonder bank?

Leningen die zonder bank worden afgesloten zijn over het algemeen korte leningen van maximaal €1500 die meestal binnen een maand terug moeten worden betaald. Het zijn kleine leningen waarmee de verstrekker vrij weinig risico loopt waardoor deze de lening zonder bkr controle kan verstrekken. Dit heeft als voordeel dat het geld vaak snel op de rekening staat, en u er direct gebruik van kunt maken.

De leningen waarover wij het hebben worden vaak minileningen en minikredieten of flitsleningen genoemd. Lenen met deze leenvormen is eenvoudig en vooral snel, waardoor deze leningen in de afgelopen jaren flink in populariteit zijn gestegen.

Nadelen lening zonder bank

Een lening zonder bank kent ook enkele nadelen. Het bekendste nadeel is de tijdsduur van de lening, de leningen moeten namelijk meestal al binnen 30 dagen terugbetaald worden, wat in sommige gevallen erg lastig kan zijn. Daarnaast zijn de rentes voor dit soort leningen aanzienlijk hoger dan bij de bank en het bedrag dat geleend wordt meestal een stuk lager, waardoor het erg dure leningen zijn.

Meestal gaan mensen een lening zonder bank aan wanneer er een negatieve Bkr registratie in het spel is en hierdoor gewoon lenen niet mogelijk is. Het probleem is hier vaak dat er geen rekening gehouden wordt met de boeteclausule die in (bijna) ieder contract van minileningen staat. Wanneer een lening te laat terugbetaald wordt, dan treedt deze boeteclausule namelijk in werking en kan de relatief kleine lening VEEL hoger uitvallen dan in eerste instantie gedacht werd.

Denk altijd goed na bij het aangaan van een lening zonder bank en ga eerst na of u ook daadwerkelijk het geleende bedrag wel binnen de vastgestelde periode kan terugbetalen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be