Het nadeel van meerdere leningen is dat het lastig is om het overzicht te bewaren. Maar als u meerdere leningen hebt lopen dan betaalt u daar ook de hoofdprijs voor. Uiteindelijk moet u immers voor extra mensualiteiten betalen. In het ergste geval komt u daardoor in de financiële problemen omdat er geen goed evenwicht meer is tussen uw inkomsten en de uitgaven (aflossingen). In zo’n geval is het heel verstandig om uw leningen te laten centraliseren. Dit is niets anders dan het samenvoegen van meerdere leningen naar 1 krediet.Leningen centraliseren: De voordelen

Het samenvoegen van kredieten heeft als voordeel dat je aanzienlijk op de kosten kan besparen. U betaalt een vaste rentevoet en maandelijks lost u een vast bedrag af. Ook heeft u meer overzicht. Een nadeel van de centralisatie van leningen is dat u vastzit aan een lening met een langere looptijd. Maar daar krijgt u uiteraard veel voor terug!Waar op letten?

Leningen samenvoegen vanwege alleen het overzicht is natuurlijk niet aantrekkelijk. U wilt ook op kosten besparen. Uw lening moet dan ook goedkoper zijn. Vergelijk alle aanbieders goed! Let ook op de leningvoorwaarden zoals de looptijd en eventuele verzekeringen die u wel/niet verplicht bent om af te sluiten. Soms kan het raadzaam zijn om u hierbij te laten begeleiden door een deskundige en niet op eigen houtje online een nieuwe lening af te sluiten. Een kredietverstrekker kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. Ze zijn daarnaast verplicht om u te informeren over de kosten die u maakt.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be