Met een creditcard kunt u geld uitgeven wat u niet heeft. Dit kan handig zijn. Bijvoorbeeld als u op vakantie bent in het buitenland.

Toch blijkt de creditcard al lang niet meer zo populair te zijn als enkele jaren geleden. Wij Belgen gebruiken de creditcard namelijk steeds minder vaak als kredietkaart. Men gebruikt de creditcard echter nog wel vaak vanwege de mogelijkheid om online betalingen te doen. Zo kunt u ook een creditcard koppelen aan uw betaalpas. Waarom creditcards minder vaak gebruikt worden voor aankopen op krediet, dat leggen we u hieronder uit.Overzicht

Een creditcard kunt u dus al kredietkaart gebruiken. U heeft er in dat geval geen tegoed op staan. Uw aankopen doet u met de creditcard en de betaling regelt u pas op een later moment en wel wanneer u de rekening ontvangt van de creditcardaanbieder. U bouwt op deze manier een schuld op.

Nu behoud u het overzicht wanneer u maar enkele malen per jaar op deze manier aankopen doet. Maar het wordt een ander verhaal wanneer u de creditcard vaak gebruikt. Al snel verliest u het overzicht. U weet niet meer precies welke schuld u heeft opgebouwd.

Schulden vallen hoger uit

Als u een lening afsluit om een bepaalde aankoop te kunnen doen, dan weet u precies hoeveel geld u leent. Het nadeel van de creditcard is echter dat u in de verleiding kan komen om haast achterloos betalingen te doen. Het blijkt dan ook dat veel consumenten op het einde van de maand schrikken van de rekeningen die ze ontvangen van de creditcardmaatschappij.

Soms komt het voor dat men de rekeningen niet kan betalen waardoor de schuld verder oploopt.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be